Eurooppanuoret hakee edustajia Berliinissä Saksassa 6.7.– 9.7.2018 järjestettävään “Saving Europe – How? When? Who?” –seminaariin. Seminaarin järjestää JEF-Saksa

 

Eurooppanuoret tukee seminaariin osallistuvien edustajiensa osallistumis- ja matkakuluja. Tukea myönnetään hakemuksen perusteella ja sitä voidaan kyseistä tapahtumaa varten myöntää kahdelle osallistujalle. Tuen saajia valittaessa otetaan huomioon mm. perustelut ja motivaatio tapahtumaan osallistumiseen sekä aiempi aktiivisuus Eurooppanuorten toiminnassa. Tukea voidaan myöntää vain kuluvan vuoden jäsenmaksunsa maksaneille Eurooppanuorten jäsenille. Jäseneksi voit liittyä täällä.

Jos olet kiinnostunut seminaarista, kannattaa tukea ehdottomasti hakea. Alhaisten hakijamäärien takia matkatukea on aiempana vuonna ajoittain jäänyt myöntämättä, sillä hakijoita ei ole ollut.

Järjestäjät korvaavat seminaarin matkakuluja 80/140 euroon asti välimatkasta riippuen. Eurooppanuoret korvaavat 50 prosenttia tämän tuen yli jäävistä tai siihen kuulumattomista osallistumiskustannuksista, kuten lento-, juna- ja laivalipuista sekä seminaarin osallistumismaksusta. Eurooppanuorten tuen maksimimäärä on 150 euroa. Osallistujien maksettavaksi jää siis huomattavasti alle puolet seminaarin osallistumiskustannuksista. Osallistumismaksu seminaariin kattaa seminaarinohjelman, majoituksen ja ruokailut.

Eurooppanuorten tuen saaminen edellyttää teksti- tai videomuotoisen raportin tuottamista tapahtumasta ja tapahtumalta viestimistä Eurooppanuorten some-tileillä. Raportoinnin yksityiskohdista sovitaan erikseen valittujen Eurooppanuorten edustajien kanssa.

Päästäksesi Eurooppanuorten edustajaksi tapahtumaan toimi seuraavasti:

  1. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi Eurooppanuorten kansainvälisen yhteistyön vastaavalle Pietari Pikkuaholle osoitteeseen pietari.pikkuaho@eurooppanuoret.fi. Perustele hakemuksessa motivaatiosi sekä kerro lyhyesti aiemmasta aktiivisuudestasi Eurooppanuorten toiminnassa. Lähetä hakemus viimeistään 18.3
  2. Saat vastauksen hakemukseesi kahden päivän kuluessa hakuajan päättymisestä.
  3. Tuen saatuasi hae vielä erikseen itse tapahtumaan Eurooppanuorten edustajana. Kyseessä on lähinnä muodollisuus ja Eurooppanuoret auttaa hakemuksessa. Tämän haun deadline on 30.3.

Alla lisätietoa tapahtumasta. Hausta ja seminaarista voit kysellä myös osoitteesta pietari.pikkuaho@eurooppanuoret.fi

Seminaarin Facebook tapahtuman löydät tästä

 

— ALLA HAKUKUULUTUS JEF-Saksan hakuilmoituksesta —

 

Saving Europe — How? When? Who?

 

JEF Germany is happy to announce that from the 06.07.2018 to the 09.07.2018 JEF Germany will host the 19th edition of the famous International Berlin Seminar with the slogan„Federalists on Bike“! Taking place in Berlin the seminar gives you the chance to meet fellow Europeans from over 20 countries for four interesting days of discussion, street-rallies, workshops, seminars and social events! The Berlin Seminar 2018’s edition will focus on the umbrella topic „Saving Europe – How? When? Who?“

During four days, you and more than 50 inspiring young people from all over Europe will get the chance to experience Berlin and its diversity, discuss and try to find answers to questionsrevolving Populism, Reform within the EU and Youth engagement. We will help you to develop your own vision of Europe and – more importantly – a way to shape the Europe of tomorrow.

Berlin is a city, where Populism has played an important role throughout history as former capital of Nazi fascism. Furthermore Berlin saw in September 2017 a right-wing populist party moving into the Bundestag.

Besides all, Berlin is not only a nexus of major economic and political institutions and civil society but also a symbol for a liberal way of life. Next to its vibrant atmosphere, Berlin is still a mekka for individuals, who are considered deviant and different elsewhere. The city has profited from this by becoming a great place in terms of arts, music and culture, attracting tourists from all over the globe.

The European Union and European society faces different crises, the uprising nationalism and hatred against new Europeans has been a current topic in the last past month. Since the last European elections from 2014, 22 from the 28 member states have now right extreme or right-wing populism parties in the European Parliament. The year 2017 saw a lot of pro-European Movement grow, one of the most famous one, during the summer 2017: “Pulse of Europe”. On the other Hand the German Elections but also the French and the Austrian Elections showed that the Eurosceptic Parties still had a large number of supporters. There for the last topic we want to focus on during the Seminar will be Youth Engagement. Europe is our future and we want to use our possibilities to reform Europe to its best.

Experts on European politics, new methods and games and lots of food are waiting for you! The seminars content program will of course be accompanied by a pub crawl on Friday, an European Party on Saturday and a street action on Sunday afternoon.

The participation fee of 80,00 € includes accommodation, full catering during the seminar and the different workshops and trainings as well as up to 80/140€ travel reimbursement depending on the distance you will have to travel to the seminar.

Please find the Application Form under: http://bit.ly/2DFEPzl.  Application deadline is 30th March 2018

Lisätietoja:

 

Pietari Pikkuaho

Varapuheenjohtaja, kv-työryhmän puheenjohtaja

pietari.pikkuaho@eurooppanuoret.fi

+358 40 1241471

 

Mikko Kymäläinen

Pääsihteeri

mikko.kymalainen@eurooppanuoret.fi

+358 40 911 2049