Eurooppanuoret hakivat oppia ja uusia ideoita toimintavuodelle 2018 Jyväskylässä järjestetyistä talvipäivistä. Talvipäiville saatiinkin reilusti väkeä ympäri Suomea ja viikonlopusta oli aistittavissa iloinen ja avoin ilmapiiri, missä kuulumisia ja ajatuksia vaihdettiin puolin ja toisin.

Avauspäivänä liittohallituksen alkuesittelyiden jälkeen puheenvuoron sai kaupunginvaltuutettu ja entinen Eurooppanuorten puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen. Hän oli kertomassa meille, mitä Eurooppanuoret merkitsee hänelle, jonka lisäksi hän antoi kannustavia ohjeita tulevaa vuotta varten. Liittohallitus oli suunnitellut meille Jääskeläisen puheenvuoron jälkeen monia työpajoja, joissa keskusteltiin viestinnän tärkeydestä ja sen monista ulottuvuuksista. Aiheista nousi paljon keskustelua ja oli huomattavissa, että moni sai uusia näkökulmia viestinnän toteuttamisesta omissa aluejärjestöissään, sekä myös henkilökohtaisella tasolla.

Ennen ensimmäisen päivän virallisen ohjelman loppumista julistettiin useampi kilpailu vuodelle 2018, niin aluejärjestöjen välisiä kuin henkilökohtaisia kilpailuja. Itsevarmimmat henkilöt innostuivatkin kyselemään tarkemmin palkintojen luonteesta ja suuruuksista, mutta niihin vastaus kuulemma löytyy vasta Linnaseminaarilla. Virallisen ohjelman loputtua etenimme tasaisen varmasti kohti illanviettoa, jossa ilmapiiri oli rento ja uusia ystävyyssuhteita oli helppo rakentaa yli aluejärjestöjen.

DAY 2

Sunnuntaipäivä lähti käyntiin yhteisellä aamupalahetkellä ja ennen virallisen ohjelman alkua puheensorina rikkoontui, kun kajautimme Eurooppanuorten puheenjohtajalle Tuomas Tikkaselle onnittelulaulun syntymäpäivän johdosta.  Aloitimme päivän ohjelman suunnittelemalla yhtenäistä ilmettä koko Eurooppanuorille. Tästä siirryimme pohtimaan Eurooppanuorten kansainvälistä toimintaa vuonna 2018 ja onkin mahtavaa huomata, kuinka toiminta ei rajoitu vain aluejärjestöjen yhteistyöhön kotimaassa, vaan toimintakenttänä on koko Eurooppa. Aluejärjestöt innostuivat myös yhteisistä excursio-suunnitelmista syksylle 2018.

Siirryimme pienemmissä ryhmissä kiertelemään teemoittain jaettuja työpajoja. Työpajojen kattoteemaana oli toiminnan vuosi. Keskustelimme kansainvälisyydestä, nuorten osallisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja ennakkoluulottomuudesta. Työpajojen keskusteluista kumpusi hienoja ideoita, jotka herättivät keskustelua ja joiden avulla pääsemme todella toteuttamaan toiminnan vuotta 2018! Talvipäivät oli erittäin hieno ja innostava aloitus tälle vuodelle ja innolla odotamme kuinka tämän upean porukan hienot ideat pääsevät käytäntöön.

Toivotamme jokaiselle nykyiselle ja tulevalle Eurooppanuorelle erinomaista vuotta 2018! Toivottavasti näemme vuoden aikana useissa hienoista tapahtumistamme! Niin kuin Jääskeläinen totesi hyvinkin osuvasti oman puheenvuoronsa lopussa: ”May the force be with you”.

 

TEKSTI Miia Pakarinen ja Jussi Aaltonen

Kuvassa Jyväskylän Eurooppanuorten hallituksen jäseniä