Eurooppanuoret tukee translain uudistamiseen tähtäävää Kuuluu kaikille -kampanjaa.

Eurooppanuorten liittohallitus on päättänyt tukea Kuuluu kaikille -kampanjaa, joka on kerännyt taakseen laajan joukon poliittisia ja sitoutumattomia järjestöjä. Eurooppanuoret katsoo, että nykyinen translaki loukkaa ihmisoikeuksia, kehollista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta.

Kuuluu kaikille -kampanjan tavoitteena on itsemääräämisoikeuteen perustuva translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu omalle ilmoitukselle lääketieteellisen prosessin sijaan, ei vaadi todistusta lisääntymiskyvyttömyydestä ja on mahdollista myös alle 18-vuotiaille. Euroopassa elää jopa 1,5 miljoonaa ihmistä, jotka eivät koe heille syntymässä määriteltyä sukupuolta oikeaksi.

“Eurooppanuorille on selvää, että tuemme jokaisen ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta. Kampanja on saanut taakseen ilahduttavan laajan joukon toimijoita, joten mukaan liittyminen on meille helppo päätös”, sanoo Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen.

Eurooppanuoret on poliittisesti sitoutumaton Eurooppa-järjestö, jonka toimintaa ohjaavat järjestön arvot ja tavoiteohjelma.

“Eurooppalainen yhteistyö rakentuu ihmisoikeuksien kunnioittamisen pohjalle, kuten myös Eurooppanuorten toiminta. Eurooppalaisten arvojen puolustaminen on meille luonnollista”, Tikkanen sanoo.

“Suomi on saanut huomautuksia nykyisestä translaistaan useilta kansainvälisiltä auktoriteeteilta, kuten YK:n kidutuksen vastaiselta komitealta. Se on vahva viesti, jonka pitäisi viimeistään nyt johtaa translain uudistamiseen.”

Lisätietoja:

 

Tuomas Tikkanen

Puheenjohtaja

+358 40 523 5768

tuomas.tikkanen@eurooppanuoret.fi

 

Mikko Kymäläinen

Pääsihteeri

+358 40 911 2049

mikko.kymalainen@eurooppanuoret.fi