Moi kaikille!

Olen Risto Rajala, 25-vuotias tuoreehko valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta ja työskentelen Kokoomusnuorilla Helsingin piirin aluekoordinaattorina. Olen ehdolla Eurooppanuorten liittohallitukseen vuodelle 2019. Euroopan integraatio on ollut minulle erittäin tärkeä asia niin kauan kuin muistan. Voisin kuvailla itseäni raskaan sarjan EU-nörtiksi, sillä olen keskittynyt vahvasti EU-teemoihin niin opinnoissani kuin vapaa-aikanakin.

Eurooppanuoret on minulle hyvin rakas järjestö, josta olen saanut paljon uusia kavereita, mahtavia kokemuksia ja huikeita muistoja. Parasta on kuitenkin ollut se, että olen saanut toimia innokkaana aktiivina järjestössä jonka näen edustavan omia arvoja ja itselleni tärkeitä asioita näin vahvasti. Olen toiminut tänä vuonna Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten hallituksessa ja liiton poliittisen valmistelun työryhmässä, sekä kirjoittanut säännöllisesti Tähdistön verkkolehteen.

Teen yhdistystoimintaa työkseni ja aluetoiminta on tuttua, joten minulta löytyy annettavaa myös liiton järjestölliselle puolelle. Kuitenkin koen että vahvin osaamiseni löytyy poliittisesta valmistelusta. Tämä siksi, että olen pyrkinyt pitkäjänteisesti kehittämään osaamistani EU-politiikkaan liittyvissä sisällöissä ja uskon siksi pystyväni argumentoimaan vahvasti ja faktapohjaisesti EU-myönteisten politiikkavaihtoehtojen puolesta. Vuosi 2019 on todellinen EU-politiikan supervuosi ja mielestäni myös suomalaisen Eurooppaliikkeen tärkein sitten vuoden 1994. Olisikin suuri kunnia saada toimia silloin liittohallituksessa ja edistää sen kautta itselleni äärimmäisen tärkeää asiaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Nähdään Jyväskylässä!