Heips!

Olen Silva Mertsola, Tanskasta kohta Suomeen muuttava EU-nörtti. Olen päättänyt kokeilla onneani ja hakea Eurooppanuorten liittohallitukseen vuodelle 2019!

Olen viittä vaille valmis valtiotieteiden kandidaatti Kööpenhaminan yliopistosta. Viimeiset 4,5 vuotta olen väitellyt jääräpäisten tanskalaisten kanssa siitä, kannattaisiko heidän hankkia Iso-Britannian ohelle muitakin liittolaisia. Olemalla mukana Europæisk Ungdomissa sekä International Debate-järjestössä, olen pyrkinyt laajentamaan paikallista EU-keskustelua ”Kyllä-Ei”-akselista asiapitoisempaan ja rakentavampaan suuntaan.

Uskon, että ulkomailta saatu kokemukseni toisi uusia näkökulmia siihen, miten voimme kehittää toimintaamme. Haluan tehdä töitä esimerkiksi sen eteen, että…

  1. …me olemme aidosti kansainvälisiä. Käydään keskustelua siitä, miten me voimme saada Suomessa asuvia kansainvälisiä nuoria ja opiskelijoita mukaan toimintaan. Ehkä me voisimme kääntää kotisivumme, ottaa yhteyttä vaihtareihin ja järjestää enemmän tapahtumia englanniksi? Aina ei tarvitse lentää Itämeren yli tavatakseen muita federalisteja!
  2. ….me otamme rohkeasti kantaa. Eurooppanuorissa on ihan si-ka-na tietoa ja osaamista. Olemme monimuotoinen järjestö, jossa voi kehittää mielipiteitä yli puoluerajojen, mikä on suuri resurssi kun muotoilemme kannanottoja julkiseen keskusteluun. Pidetään siis huolta siitä, että me olemme turvallinen paikka, jossa nuoret voivat harjoitella kirjoittamista, väittelemistä ja mielipiteiden julkaisua.  

Toivon, että saan luottamuksenne toimia ensi vuoden liittohallituksessa. Lupaan tuoda mukanani positiivista tekemisen meininkiä!