Moi!

Olen Iida Laurila, 23-vuotias turkulaistunut vaasalainen, joka on toiminut tänä vuonna Turun Eurooppanuorten puheenjohtajana sekä Tähdistön päätoimittaja. Olen tänä viikonloppuna Jyväskylässä ehdolla Eurooppanuorten puheenjohtajaksi!

Ensimmäinen kosketukseni Eurooppanuorten toimintaan oli eurooppalaisen unelma. Lähdin ensimmäisenä opiskeluvuotenani vuonna 2016 Turun Eurooppanuorten ja Tampereen Eurooppanuorten yhteiselle ekskursiolle Brysseliin. Retki imaisi minut heti aluejärjestön toimintaan ja sieltä edelleen valtakunnalliseen toimintaan, ja tällä tiellä olen edelleen. Kolme vuotta Eurooppanuorissa ovat antaneet minulle järjestökokemusta, unohtumattomia kokemuksia ja yhteisön, joka tuntuu kodilta.

Ensi vuonna käydään ainakin kahdet, ehkä kolmet vaalit. Eurooppanuorten on oltava rohkea nuortenjärjestö, joka tuo asiantuntija avauksia julkiseen keskusteluun sekä pitää huolta, että Eurooppa-keskustelua käydään faktapohjalta. Haluaisin puheenjohtajana olla vaikuttamassa siihen, että Eurooppa-keskustelua käydään eduskunta- ja eurovaalien alla niin, että myös nuorten ääni kuuluu. Vain joka kymmenes nuori äänesti viime europarlamenttivaaleissa ja tämä ei saa toistua. Annetaan arvojemme näkyä, eikä pyydellä anteeksi olemassaoloamme.

Aluejärjestöni on antanut minulle runsaasti mahdollisuuksia ja kasvattanut ihmisenä. Puheenjohtajana haluaisinkin varmistaa, että aluejärjestöt ympäri Suomen kokevat liittohallituksen olevan niiden tukena ja voimavarana. Toimivat aluejärjestöt ovat minkä tahansa järjestön, myös meidän selkäranka. Pidetään huolta siitä, että kuka tahansa eurooppalainen nuori pääsee toimintaan mukaan taustasta riippumatta ja tuodaan ansiokas yhdenvertaisuusohjelmamme käytäntöön. Olemme kaikki osa yhteistä Eurooppaliikettä.

Lisää ajatuksiani löydät Facebook-sivultani: https://www.facebook.com/iidalaurilaa/

Nähdään viikonloppuna Jyväskylässä, laittakaa viestiä ja jutellaan paikan päällä. Tehdään tulevasta vuodesta yhdessä vaalien lisäksi Eurooppanuorten supervuosi!

Iida Laurila

#ENemmänEurooppaa