Eurooppanuoret ry:n liittohallitus on valinnut ilmastoaktivisti Atte Ahokkaan, 16, vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi 2019. Valinnalla Eurooppanuoret haluaa kiinnittää huomion nuorten ilmastohuoleen sekä ilmastonmuutoksen vastaisen työn kiireellisyyteen. Ilmastonmuutoksen torjunnan tulee olla painopisteenä Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella että seuraavan Euroopan parlamentin ja komission työlistalla.

“Aten rohkea toiminta on esimerkki siitä, miten yksittäinen nuori voi omalla toiminnallaan kiinnittää koko maan huomion Suomea, Eurooppaa ja koko maailmaa uhkaavan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen”, kertoo Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa.

Atte Ahokas on iloisesti yllättynyt kuullessaan palkinnosta. “Upeaa, että ilmastonmuutoksen vastainen työ saa tällä tavalla huomiota”, iloitsee vuoden 2019 nuori eurooppalainen Atte Ahokas. “Kannustan kaikkia nuoria tarttumaan uskaliaasti toimeen puolustamaan planeettaamme.”

Vuoden nuori eurooppalainen palkitaan Helsingissä Narinkkatorilla Eurooppa-päivänä 9.5. kello 18.15. Eurooppanuoret jakaa perinteikkään palkinnon jo 15. kerran. Eurooppanuoret onnittelee Attea ja kannustaa häntä jatkamaan tärkeää työtä ilmaston puolesta!

 

Lisätietoja,

 

Iiris Asunmaa

Puheenjohtaja

050 918 7390

iiris.asunmaa@eurooppanuoret.fi

 

Mikko Kymäläinen

Pääsihteeri

040 911 2049

mikko.kymalainen@eurooppanuoret.fi