Ystävät!

Minun nimeni on Iida Yliannala, olen 23-vuotias opeopiskelija, sydämeltäni feministi sekä piinkova federalisti. Olen toiminut kahden vuoden ajan liittohallituksessa vastuullani kaikenlaista poliittisesta viestinnästä tapahtumatuotantoon ja tätä ennen toimin Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten varapuheenjohtajana. 

Olen ehdolla Eurooppanuorten varapuheenjohtajaksi, sillä olen valmis tekemään töitä sen eteen, että Eurooppanuoret on suurempi, saavutettavampi ja vaikuttavampi järjestö. 

Minun askelmerkkini tälläiseen järjestöön ovat:

  1. Jokaiselle jotakin – omaa osaamista tukeva tekeminen motivoi
  2. Eurooppanuorten yhteisö luodaan yhdessä
  3. Väittely vahvistaa – kirkastetaan poliittista viestiämme

Vuonna 2020, kun vaalit ja puheenjohtajakausi ovat muisto vain, meidän keskustelunavauksimmelle on tilaa. Pidetään Euroopasta puhuminen relevanttina freesillä viestinnällä ja täytetään se tyhjiö, joka Eurooppa-keskustelussa nyt on.

Aktiiviset aluejärjestömme ovat elinvoimaisia ja paras paikka aloittaa järjestötoiminta. Liittona meidän täytyy tukea aluejärjestöjen nousua ja kasvua koko Suomen kattavaksi verkostoksi. Työkalut turvalliseen ja terveelliseen järjestötoimintaan ovat ensinnäkin yhdenvertaisuusohjelman toimeenpaneminen ja perinpohjainen jalkautus alueille. Yhdenvertaisuusohjelma on pelkkä kasa paperia, jos sitä ei aktiivisesti toimeenpanna ja toteutumista arvioida. Kaikkien puhujien ja osallistujien täytyy sitoutua ohjelmassa asetettuihin arvoihin, jotka ovat liittomme kulmakiviä. 

Järjestömme on siirtymässä nelivuotisen strategian loppupuolelle, ja se vaatii eteenpäin katsovaa, rohkeaa ja koko jäsenistön äänellä tehtyä politiikkaa.  Nyt on aika summata ne teot, jotka olemme tehneet ja ennen kaikkea mitata tekojen vaikuttavuutta. Olemmeko edenneet matkalla Suomen vaikuttavimmaksi kansainvälisyyttä edistäväksi nuorisojärjestöksi?

Kyllä me olemme, mutta matkaa on vielä. Varapuheenjohtajana koen tärkeimmäksi tehtäväkseni sen, että jokainen jäsen on tietoinen siitä, miten Eurooppanuorten äänellä viestitään ja miten näihin linjoihin pääsee vaikuttamaan. Haluan tehdä töitä sen eteen että Eurooppanuorten viesti kaikuu kirkkaana läpi Suomen ja sitä viestiä on ihan jokaisen levitettävä. 

Pyydän teiltä luottamuksen lisäksi toiveita ja debattia. Matkaani kohti liittokokousta pääsee seuraamaan Facebook-sivuiltani.

Nähdään liittokokouksessa Tampereella!

Iida Yliannala

iida.yliannala@eurooppanuoret.fi

+358 400664220

@uberannala