Hei rakkaat Eurooppanuoret!

Haen liittohallitukseen vuodeksi 2020. Olen ollut Eurooppanuorten jäsen nyt joitakin vuosia ja tätä kautta olen saanut mm. keskustella Euroopasta, tiedottaa EU-vaaleista Balkanilla osana JEF-Europen I choose Europe -kampanjaa sekä tavata mahtavia kanssafederalisteja ympäri Suomen ja Euroopan. Tätä kautta olen saanut valtavan palon kehittää nuorten vision unionimme tulevaisuudesta kuulumista turuilla ja toreilla. Tulevassa liittarissa päivitämme poliittista ohjelmaamme. Tämän lisäksi ensi vuonna on EU-vaalit sekä neuvoston puheenjohtajuuskausi ohi. Tämä antaakin meille loistavan sauman pohtia vaikuttamisstrategiaamme ja kehittää vaikuttamistyötämme ns. rauhallisempien kausien aikana. Juuri tätä haluan liittohallitukseen tekemään.

Olen toiminut erilaisissa hallituksissa paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla nyt 10 vuotta. Olen mm. toiminut ylioppilaskuntani hallituksessa kuntapoliittisen vaikuttamisesta ja sosiaalipolitiikasta vastaavana jäsenenä. Olen myös toiminut Nuorten pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajana, joka kokoaa lähes kaikki poliittiset nuorisojärjestöt kaikista Pohjoismaista. Tämä pesti vei minut Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajistoon ja näin pohjoismaisen ulko-, turvallisuus- sekä EU-politiikan keskiöön pitämään nuorten ääntä esillä. Olen istunut kokouksissa kunnan viranhaltijoiden kanssa neuvottelemassa siitä voimmeko tuoda satoja opiskelijoita kaupungin keskustaan sitsaamaan, kokoustanut Pohjoismaiden pääministerien kanssa pohjoismaisesta yhteistyöstä EU-kysymyksissä sekä tavallisen kadulla kävelijän kanssa EU:n maataloustukijärjestelmästä.

Olen siis eri pestien kautta juuri päässyt lobbaamaan sekä koordinoimaan ja kehittämään vaikuttamistyötä eri foorumeilla ja tasoilla. Esimerkiksi Nuorten pohjoismaiden neuvostossa koordinoin organisaation uuden strategian laatimista ja sen kärjeksi tulikin juuri vaikuttavuuden kasvattaminen ja tämän keinot. Organisaation puheenjohtajana johdin myös hallitusta, jossa jokaisella poliittisella oli yksi edustaja eli olen myös kokenut yhteistyön tekemisessä eri poliittisista taustoista ja näkemyksien omaavien henkilöiden kanssa. Vahvuuksiani onkin juuri sen yhteisen ytimen löytäminen, jota viedä sitten yhteisillä laajemmilla hartioilla eteenpäin.

Kysykää ihmeessä lisää täällä, instassa tai twitterissä @katisyst. Ni får också jättegärna ställa frågor på svenska.

Nähdään Tampereella ja toivottavasti saan luottamuksenne toimia liittohallituksessa 2020!