Moi kaikille!

Olen Risto Rajala, innokas federalisti ja EU-nörtti Helsingistä, sekä ehdolla jatkokaudelle Eurooppanuorten liittohallitukseen vuodelle 2020. Työskentelen nykyään Eduskunnassa kansanedustajan avustajana ja valmistuin keväällä 2018 valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta.

Eurooppanuoret on minulle hyvin rakas järjestö, josta olen saanut paljon uusia kavereita, mahtavia kokemuksia ja huikeita muistoja. Parasta on kuitenkin ollut se, että olen saanut toimia innokkaana aktiivina järjestössä, jonka näen edustavan omia arvoja sekä itselleni tärkeitä asioita näin vahvasti.

Minulla on vahvaa kokemusta järjestötoiminnasta. Olen aiemmin työskennellyt Kokoomusnuorilla sekä keskusliitossa, että aluetoiminnan parissa. Kulunut vuosi liittohallituksessa on opettanut paljon, minkä lisäksi olen toiminut Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten hallituksessa. Olin myös mukana Tähdistö-lehtemme verkkotoimituksessa kahden vuoden ajan.

EU-politiikka on kuitenkin suurin vahvuuteni ja intohimoni, ja olen myös saanut toimia Eurooppanuorissa osaamistani hyödyntäen. Sain ilokseni vastuulleni liittohallituksessa poliittisen valmistelun tehtävät, joita suuresti toivoinkin. Keväällä minua työllisti Eurooppanuorten historian ensimmäisten hallitusohjelmatavoitteiden kirjoittaminen, syksyn aikana puolestaan poliittisen ohjelman valmistelu. Lisäksi olen ollut tänä vuonna päävastuussa kannanottojen kirjoittamisesta.

Koen, että työni on vielä kesken. Haluan olla mukana kehittämässä Eurooppanuoria entistä suuremmaksi, Euroopan integraatiota, kansainvälisyyttä ja demokratiakasvatusta edistäväksi nuorisojärjestöksi. Tarvitsemme laajempaa ja osallistavampaa ohjelmatyötä liiton poliittisen vision ja tavoitteiden kirkastamiseksi, sekä vahvempaa ja vaikuttavampaa poliittista viestintää niiden edistämiseksi.

Kulunut vuosi on ollut todellinen Eurooppa-politiikan supervuosi, minkä ansiosta EU on näkynyt keskimääräistä enemmän mediassa sekä kansalaiskeskustelussa. Meidän haasteenamme ja tavoitteenamme on huolehtia siitä, että keskustelu Euroopan suunnasta ei hiljenny, vaan jatkuu aktiivisena. Tehdään myös ensi vuodesta supervuosi!

Toivottavasti mahdollisimman moni tulee liittokokoukseen. Odotan innolla keskusteluja Eurooppanuorten tulevaisuudesta ja kehittämisestä, sekä uusien ja vanhempien aktiivien tapaamista. Olisi suuri kunnia saada liittokokoukselta mandaatti toimia liittohallituksessa myös vuonna 2020.

Nähdään Tampereella!