Olen Tuomas Karvonen, 24-vuotias kansainvälisen politiikan opiskelija ja Eurooppanuorten liittohallituksen jäsen. Kuluvana vuonna olen vastannut liittohallituksessa sekä jäsenhankinnasta että kesä- ja syyspäivien järjestämisestä. Lisäksi olen osallistunut aktiivisesti muun muassa kannanottojen laadintaan, keskustelutilaisuuksien juontamiseen ja sidosryhmätyöskentelyyn. Ennen valintaani liittohallitukseen toimin kaksi vuotta Tampereen Eurooppanuorten hallituksessa.

Aktiivivuodet Eurooppanuorissa ovat olleet elämäni parasta aikaa: uusia ystäviä, vaikuttamista, uuden oppimista ja lukemattomia mielenkiintoisia keskusteluja. Olen saanut paljon ja minulla on myös paljon annettavaa. Minulla on konkreettisia ehdotuksia, kuinka Eurooppanuorten toimintaa voisi kehittää.

Suurempi joukko nuoria ympäri Suomen

Jäsenhankinnassa on onnistuttu kuluvana vuonna: Eurooppanuorten jäsenmäärä on kasvanut hurjasti usealla sadalla henkilöllä. Ensi vuonna on kuitenkin tärkeää tavoittaa vielä entistä moninaisempi ja suurempi joukko nuoria erilaisissa elämäntilanteissa ja erilaisista taustoista.

Uutta aluejärjestötoimintaa on viriämässä ainakin Kuopiossa, Oulussa ja Vaasassa. Tarjotaan uusille alueille kaikki mahdollinen tuki. Aktivoidaan kaikkia mukaan toimintaan esimerkiksi luomalla uuden jäsenen opas ja jatkamalla tänä vuonna hyvin toiminutta kummitoimintaa.

Eurooppanuoret – rohkea suunnannäyttäjä

Ei riitä, että EU-politiikasta puhutaan vain viiden vuoden välein eurovaalien alla. EU-asioista on puhuttava jatkuvasti. Meillä on suuri mahdollisuus ja vastuu asettaa aiheita Eurooppa-keskusteluun ja kirittää debattia. Otetaan rohkeasti ja rakentavasti kantaa ennen kaikkea nuorille tärkeistä teemoista, muun muassa ilmasto- ja turvallisuuspolitiikasta.

Suomi 25 vuotta EU:ssa – juhlavuodesta kaikki irti

Vaikka vuosi 2019 on ollut EU-politiikan suhteen ainutlaatuinen, mielenkiintoista vuotta vietetään myös ensi vuonna, kun Suomella tulee täyteen 25 vuotta unionin jäsenenä. Otetaan juhlavuodesta kaikki irti! Tuodaan näkyvästi esiin, miten EU näkyy Suomessa muun muassa järjestämällä kampanja sosiaalisessa mediassa.

Arvoisat eurooppanuoret, pyydän luottamustanne toimia Eurooppanuorten varapuheenjohtajana vuonna 2020. Minulla on palava halu tehdä hartiavoimin töitä järjestömme eteen. Nähdään liittokokouksessa!

 

Yhteystiedot

Facebook: facebook.com/karvotuo

Twitter: @karvotuo

Sähköposti: tuomas.karvonen@eurooppanuoret.fi