Kuvassa Eurooppalaisen Suomen vuodelle 2020 valittu puheenjohtaja Ville Kaunisto (keskellä) sekä varapuheenjohtajat Eveliina Heinäluoma ja Gurmann Saini. Kuvasta puuttuu varapuheenjohtajaksi valittu Anna Sirkiä.

 

Eurooppalaisen Suomen syyskokous valitsi kokouksessaan 3.12.2019 yksimielisesti Eurooppanuorten varapuheenjohtajan Gurmann Sainin järjestön varapuheenjohtajaksi vuodelle 2020. Saini toimii tällä hetkellä Eurooppanuorten järjestöllisestä kehittämisestä vastaavana varapuheenjohtajana. Sainin henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Juho Mölsä.

Eurooppalaisen Suomen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Ville Kaunisto.  Sainin lisäksi varapuheenjohtajiksi kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (SDP) sekä Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja Anna Sirkiä (Kesk).

Valinta on historiallisesti merkittävä, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtajaksi on valittu edustaja puhtaasti Eurooppanuorten mandaatilla.

“Olen todella kiitollinen tästä vastuullisesta tehtävästä. On ilo jatkaa Eurooppa-liikkeen järjestöllistä kehittämistä. Mahtavaa, että Eurooppalaisessa Suomessa arvostetaan nuorten osaamista ja annetaan meille aito mahdollisuus olla mukana rakentamassa vahvempaa Eurooppa-liikettä”, kommentoi Saini.

”Gurmann on loistava valinta Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtajaksi, sillä hänellä on kovatasoista osaamista järjestöllisestä kehittämistyöstä. Gurun osaamisen avulla Eurooppalainen Suomi vahvistaa rooliaan koko järjestökenttää yhdistävänä eurooppamyönteisenä voimana. Yhteistyö Eurooppanuorten ja Eurooppalaisen Suomen välillä tulee myös jatkumaan vahvana”, iloitsee Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa.

Sainia tehtävään tukivat Suomen Ylioppilaskuntien Liitto (SYL) ry, Suomen Lukiolaisten Liitto ry, Suomen Opiskelijakuntien Liitto – SAMOK ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – Osku ry, Finlands Svenska Skolungdomsförbund rf sekä Eurooppalainen Varsinais-Suomi ry.