Liity Eurooppanuoriin

Eurooppanuoriin pääset liittymään alla olevan lomakkeen kautta. Järjestön jäsenmaksu vahvistetaan vuosittain vuosikokouksessa ja vuonna 2016 se on 15 euroa. Vuosimaksu kattaa myös kattojärjestöjemme jäsenyydet.

Jäsenenä pääset lähtemään täysillä mukaan Eurooppanuorten toimintaan niin omassa aluejärjestössä, valtakunnallisesti Eurooppanuorissa ja kansainvälisessä JEF-perheessä. Kotiisi saat myös mm. Eurooppanuorten Tähdistö-lehden.

Nimi

Lähiosoite

Postinumero ja -toimipaikka

Puhelin

Sähköposti

Syntymäaika

 Kyllä, haluan liittyä jäseneksi

Lisätietoja

 Haluan, että minua EI liitetä jäsensähköpostilistalle

Jäsenhankintakilpailu

Tähän voit kirjoittaa vielä Eurooppanuoriin liittymistä sinulle suositelleen henkilön nimen. Tietoa käytetään Eurooppanuorten jäsenhankintakilpailussa.

Liittymällä Eurooppanuorten jäseneksi liityt samalla osaksi suomalaista Eurooppaliikettä. Kaikki jäsenemme ovat Eurooppanuorten kautta samalla osa kansainvälistä kattojärjestöämme Young European Federalistsia sekä kotimaista kattojärjestöämme Eurooppalaista Suomea.

Valtakunnallisen toimintamme lisäksi Eurooppanuorten aluejärjestöjä löytyy lähes kaikkialta Suomesta. Liittymällä Eurooppanuoriin voit lähteä täysillä mukaan myös heidän toimintaansa, sillä liitämme sinut automaattisesti myös oman alueesi aluejärjestön jäseneksi.

Toiminnan kolme tasoa

Eurooppanuoret järjestää toimintaa kolmella eri tasolla: paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä.

PAIKALLISELLA TASOLLA toiminnasta vastaavat aluejärjestömme, joita on perustettu lähes jokapuolelle Suomea. Osa järjestöistä on aktiivisempia kuin toiset, mutta innokkaalle aktiiville löytyy varmasti tekemistä, asuit sitten missäpäin Suomea tahansa.

Oman aluejärjestösi toimintaan pääset tutustumaan parhaiten heidän verkkosivuiltaan. Tarvittaessa voit kääntyä myös Eurooppanuorten pääsihteerin puoleen.

VALTAKUNNALLISELLA TASOLLA toiminta pyörii Eurooppanuorten hallituksen sekä työryhmien ympärillä. Eurooppanuorten hallitus valitaan vuosittain vuosikokouksessa ja käyttää päätösvaltaa järjestössä kokousten välillä. Hallitus mm. päättää Eurooppanuorten rahojen käytöstä ja tukee aluejärjestöjen toimintaa. Lisäksi hallitus järjestää tapahtumia sekä vastaa Eurooppanuorten vaikuttamisviestinnästä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kannanottojen tekemistä ja päättäjien tapaamista.

Hallitus asettaa vuosittain lisäksi valtakunnalliset työryhmät, joiden haku on avoin kaikille järjestön jäsenille. Haku järjestetään aina vuoden alussa, mutta useimpiin työryhmiin voi lähteä mukaan läpi vuoden. Työryhmät vastaavat usein jostain Eurooppanuorten toiminnan kokonaisuudesta: kyse voi olla esimerkiksi kansainvälisen toiminnan, viestinnän tai aluejärjestöjen välisen yhteistyön koordinoinnista. Aikaisempaa kokemusta aihealueesta ei tarvita, vaan työryhmät ovat erinomainen tapa ottaa ensimmäiset askeleet Eurooppanuorissa.

Vuoden 2016 työryhmät ja niiden puheenjohtajat löydät alta. Puheenjohtajat antavat mielellään lisätietoa työryhmiensä toiminnasta.

Aluejärjestötyöryhmä

Aluejärjestötyöryhmän toimenkuvaan kuuluvat aluetoiminta ja yhteistyö alueyhdistysten kanssa, yhteydenpito alueille sekä alueyhdistysten tukeminen ja kehittäminen eri tavoin. Aluejärjestötyöryhmä on vuonna 2016 avoin kaikille kiinnostuneille. Työryhmän puheenjohtajana toimii vuonna 2016 Verena Kaun ja lisätietoja voi kysellä osoitteesta verena.kaun(at)eurooppanuoret.fi.

Kotimaantyöryhmä

Työryhmän toimenkuvaan kuuluvat mm. tapahtumatoiminta ja muu kotimaan järjestötoiminta – mukaan luettuna messu- ja kouluvierailut, sidosryhmäyhteistyö, almunitoiminta, jäsenrekrytointi sekä tapahtumat kuten Linnaseminaari ja muut valtakunnalliset seminaarit.
Kotimaantyöryhmän puheenjohtajana toimii vuonna 2016 Sonja Savola ja lisätietoja saa osoitteesta shibbyn(at)gmail.com.

Varainkeruutyöryhmä

Varainkeruutyöryhmän toimenkuvaan kuuluvat kaikki Eurooppanuorten varainhankintatoiminta. Varainkeruutyöryhmän puheenjohtajana toimii vuonna 2016 puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen ja lisätietoja voi kysellä osoitteesta jesse.jaaskelainen(at)eurooppanuoret.fi.

Julkaisutyöryhmä

Julkaisutyöryhmän toimenkuvana ovat Eurooppanuorten Tähdistö-lehden sekä muiden julkaisujen suunnittelu ja koordinointi.
Julkaisutyöryhmän puheenjohtajana toimii vuonna 2016 Simo Ristolainen ja lisätietoja voi kysyä osoitteesta simoristolainen(at)gmail.com.

Viestintätyöryhmä

Viestintätyöryhmä suunnittelee ja tekee Eurooppanuorten viestintää. Työryhmälle kuuluvat esimerkiksi järjestön viestintä sosiaalisessa mediassa ja nettisivut.
Viestintätyöryhmän puheenjohtajana toimii vuonna 2016 Juho Mäki-Lohiluoma ja lisätietoja saat osoitteesta juho.maki-lohiluoma(at)outlook.com.

Kansainvälinen työryhmä

Kansainvälisen työryhmän toimenkuvaan kuuluvat kv-yhteistyö ja kv-yhteistyöhön liittyvän politiikan valmistelu, sekä suunnittelun alla olevan mahdollisen pohjoismaisen kv-seminaarin valmistelutyö. Kansainvälisen työryhmän puheenjohtajana toimii vuonna 2016 Tuomas Tikkanen ja lisätietoja saa osoitteesta tuomas.tikkanen(at)eurooppanuoret.fi.

KANSAINVÄLISELLÄ TASOLLA Eurooppanuoret toimii osana kattojärjestöään Young European Federalists (JEF):a. Eurooppanuorten hallituksen edustaja on mukana puolivuosittain järjestön Federal Committee -kokouksissa, minkä lisäksi Eurooppanuoret käyttää äänivaltaa joka toinen vuosi järjestettävässä JEF:n Congressissa, joka on järjestön ylin päättämä elin.

Lisäksi Eurooppanuorten jäseniä istuu myös JEF:n muissa päättävissä elimissä, jotka valitaan Congressissa ilman kansallisia mandaatteja. Näihin elimiin kuuluvat mm. JEF:n Federal Committee ja Executive Board.

Helpoiten kansainväliseen toimintaan voi lähteä mukaan hakemalla JEF:n kansainvälisiin tapahtumiin sekä kansainvälisen työryhmän toimintaan. Eurooppanuorten sisarjärjestöt ympäri Eurooppaa järjestävät aktiivista tapahtumatoimintaa ja Eurooppanuoret tukee taloudellisesti jäsentensä matkoja osiin tapahtumista. Hauista tapahtumiin tiedotetaan Eurooppanuorten verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.