Liity Eurooppanuoriin

Eurooppanuoriin pääset liittymään alla olevan lomakkeen kautta. Järjestön jäsenmaksu vahvistetaan vuosittain liittokokouksessa ja vuonna 2017 se on 15 euroa. Vuosimaksu kattaa myös kattojärjestöjemme jäsenyydet.

Jäsenenä pääset lähtemään täysillä mukaan Eurooppanuorten toimintaan niin omassa aluejärjestössä, valtakunnallisesti Eurooppanuorissa ja kansainvälisessä JEF-perheessä. Kotiisi saat myös mm. Eurooppanuorten Tähdistö-julkaisun.

Nimi

Lähiosoite

Postinumero ja -toimipaikka

Puhelin

Sähköposti

Syntymäaika

Kyllä, haluan liittyä jäseneksi

Lisätietoja

Haluan, että minua EI liitetä jäsensähköpostilistalle

Jäsenhankintakilpailu

Tähän voit kirjoittaa vielä Eurooppanuoriin liittymistä sinulle suositelleen henkilön nimen. Tietoa käytetään Eurooppanuorten jäsenhankintakilpailussa.

Liittymällä Eurooppanuorten jäseneksi liityt samalla osaksi suomalaista Eurooppaliikettä. Kaikki jäsenemme ovat Eurooppanuorten kautta samalla osa kansainvälistä kattojärjestöämme Young European Federalistsia sekä kotimaista kattojärjestöämme Eurooppalaista Suomea.

Valtakunnallisen toimintamme lisäksi Eurooppanuorten aluejärjestöjä löytyy lähes kaikkialta Suomesta. Liittymällä Eurooppanuoriin voit lähteä täysillä mukaan myös heidän toimintaansa, sillä liitämme sinut automaattisesti myös oman alueesi aluejärjestön jäseneksi.

Toiminnan kolme tasoa

Eurooppanuoret järjestää toimintaa kolmella eri tasolla: paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä.

PAIKALLISELLA TASOLLA toiminnasta vastaavat aluejärjestömme, joita on perustettu lähes jokapuolelle Suomea. Osa järjestöistä on aktiivisempia kuin toiset, mutta innokkaalle aktiiville löytyy varmasti tekemistä, asuit sitten missäpäin Suomea tahansa.

Oman aluejärjestösi toimintaan pääset tutustumaan parhaiten heidän verkkosivuiltaan. Tarvittaessa voit kääntyä myös Eurooppanuorten pääsihteerin puoleen.

VALTAKUNNALLISELLA TASOLLA toiminta pyörii Eurooppanuorten liittohallituksen sekä työryhmien ympärillä. Eurooppanuorten liittohallitus valitaan vuosittain liittokokouksessa ja käyttää päätösvaltaa järjestössä kokousten välillä. Liittohallitus mm. päättää Eurooppanuorten rahojen käytöstä ja tukee aluejärjestöjen toimintaa. Lisäksi liittohallitus järjestää tapahtumia sekä vastaa Eurooppanuorten vaikuttamisviestinnästä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kannanottojen tekemistä ja päättäjien tapaamista.

Liittohallitus asettaa vuosittain lisäksi valtakunnalliset työryhmät, joiden haku on avoin kaikille järjestön jäsenille. Haku järjestetään aina vuoden alussa, mutta useimpiin työryhmiin voi lähteä mukaan läpi vuoden. Työryhmät vastaavat usein jostain Eurooppanuorten toiminnan kokonaisuudesta: kyse voi olla esimerkiksi kansainvälisen toiminnan, viestinnän tai aluejärjestöjen välisen yhteistyön koordinoinnista. Aikaisempaa kokemusta aihealueesta ei tarvita, vaan työryhmät ovat erinomainen tapa ottaa ensimmäiset askeleet Eurooppanuorissa.

Vuoden 2017 työryhmät ja niiden puheenjohtajat löydät alta. Puheenjohtajat antavat mielellään lisätietoa työryhmiensä toiminnasta. Haku työryhmiin on auki 8.2.2017 klo 23:55 asti. Hakea voit täältä.

Viestintätyöryhmä

Työryhmä vastaa Eurooppanuorten viestinnän koordinoinnista ja kehittämisestä sekä Tähdistön suunnittelusta ja julkaisusta yhdessä päätoimittajan kanssa.
Lisätietoja: Mari Tuokko, mari.tuokko(at)gmail.com

Poliittisen valmistelun työryhmä

Työryhmän päävastuuna on poliittisen ohjelman suunnittelu ja valmistelu vuonna 2017. Työryhmä keskittyy myös järjestön kannanottojen tuottamiseen, kansainvälisen toiminnan suunnitteluun sekä muuhun poliittisen toimintaan tarpeen mukaan.
Lisätietoja: Iiris Asunmaa, iiris.asunmaa(at)gmail.com

Tapahtumatyöryhmä

Työryhmän vastuulla on Eurooppanuorten valtakunnallisten tapahtumien kuten Linnaseminaarin sekä muiden seminaarien ja ekskursioiden suunnittelu ja koordinointi. Työryhmän vastuulla on myös suunnitella ja kehittää jäsenistölle suunnattuja koulutuksia ja aluetapahtumia.
Lisätietoja: Sonja Savola, sonja.savola(at)eurooppanuoret.fi

Järjestötyöryhmä

Eurooppanuorilla on vuoden 2017 alusta lähtien uudet säännöt ja järjestön ensimmäinen strategia! Tavoitteenamme on kasvaa ja kehittyä entistä paremmaksi järjestöksi niin paikallisesti kuin valtakunnan tasolla.
Järjestötyöryhmän tehtävänä on pohtia, kuinka strategia ja uudet säännöt jalkautetaan ja miten teemme toiminnastamme entistä ehompaa. Työryhmä keskittyy myös aluetoiminnan kehittämiseen kautta linjan. Jos kiinnostuit, niin hae!
Lisätietoja: Elli Luukkainen, elli.luukkainen(at)eurooppanuoret.fi

 

KANSAINVÄLISELLÄ TASOLLA Eurooppanuoret toimii osana kattojärjestöään Young European Federalists (JEF):a. Eurooppanuorten hallituksen edustaja on mukana puolivuosittain järjestön Federal Committee -kokouksissa, minkä lisäksi Eurooppanuoret käyttää äänivaltaa joka toinen vuosi järjestettävässä JEF:n Congressissa, joka on järjestön ylin päättämä elin.

Lisäksi Eurooppanuorten jäseniä istuu myös JEF:n muissa päättävissä elimissä, jotka valitaan Congressissa ilman kansallisia mandaatteja. Näihin elimiin kuuluvat mm. JEF:n Federal Committee ja Executive Board.

Helpoiten kansainväliseen toimintaan voi lähteä mukaan hakemalla JEF:n kansainvälisiin tapahtumiin sekä kansainvälisen työryhmän toimintaan. Eurooppanuorten sisarjärjestöt ympäri Eurooppaa järjestävät aktiivista tapahtumatoimintaa ja Eurooppanuoret tukee taloudellisesti jäsentensä matkoja osiin tapahtumista. Hauista tapahtumiin tiedotetaan Eurooppanuorten verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.