Pääkaupunkiseudun Eurooppanuoret ry.
Tiedote 9.5.2019 – Julkaisuvapaa heti

Tähdet Taivaalle -kuntalaisaloite vaatii EU-lippuja salkoihin Helsingissä

Tähdet Taivaalle -kampanja aloitti Eurooppa-päivänä 9.5. tuen keräämisen kuntalaisaloitteelle, joka pyrkii tekemään EU-lipulla liputtamisesta pakollista Helsingin kaupungin alueella julkisissa rakennuksissa ja virastoissa. Kampanjan ja kuntalaisaloitteen taustalla on Pääkaupunkiseudun Eurooppanuoret.

Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten puheenjohtaja Kia Karhunen korostaa EU-lipulla liputtamisen tärkeyttä juuri Helsingille: ”Näemme Helsingin eurooppalaisena ja kansainvälisenä kaupunkina, joten on korkea aika, että tämä näkyy myös katukuvassa. EU-lipulla liputtaminen on yksinkertainen tapa tuoda eurooppalaisuutta osaksi kaupungin arkea.”

Aloitteen ajankohta ei ole sattuma. ”Suomen heinäkuussa alkavan Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden vuoksi EU-lipulla liputtaminen tulee lisääntymään, joten käytännöstä olisi nyt helppoa tehdä pysyvä. Tämä olisi erinomainen tilaisuus osoittaa Helsingin paikka osana EU:ta” Karhunen toteaa.

EU-lipulla liputtaminen ei kuitenkaan syrjäyttäisi Suomen lippua. ”Aloitteessa korostamme, että liputus tapahtuisi Suomen lipun rinnalla aina kun se on käytännössä ja lain mukaan mahdollista” toteaa aloitteen kirjoittamisesta vastannut Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten sihteeri Heidi Wendorf. Käytännössä tämä nykyisen lain mukaan tarkoittaa, että kyseisellä paikalla on vähintään kaksi lipputankoa.

Kampanja alkoi vauhdikkaasti Helsingin Narinkkatorilla osana Eurooppa-päivän kansanjuhlaa. Aloitetta voi kannattaa kuntalaisaloite.fi-sivuilla. ”Aloitteen kannattamisen jälkeen siitä kannattaa kertoa eteenpäin sosiaalisessa mediassa ja käyttää #TähdetTaivaalle-aihetunnistetta” kannustaa Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten vaikuttamistoimintavastaava Matti Myllynen. Kampanja on kolmikielinen, joten #StjärnorTillHimlen ja #StarrySkies aihetunnisteet on myös syytä painaa mieleen.

Lisätietoja medialle: Kampanjan kuvapankki löytyy täältä. Kuvia saa käyttää vapaasti uutisointiin. Mikäli käytät kuvapankin kuvia, ilmoitathan siitä juho.molsa@helsinki.fi. Haastatteluja on mahdollista toteuttaa ja kirjallista lisätietoa saada kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Mediayhteydet ja haastattelupyynnöt
Juho Mölsä, varapuheenjohtaja
045 647 2033
juho.molsa[at]helsinki.fi

Facebook: facebook.com/jefhelsinki
Twitter: twitter.com/jefhelsinki
Instagram: instagram.com/jefhelsinki