Amanda Alvesalo

3.11.2022

Amanda Alvesalo

Olen ehdolla Eurooppanuorten puheenjohtajaksi!

Nimeni on Amanda, vaikka minut tunnetaankin usein lempinimellä Mandi. Olen 25-vuotias kansainväliselle politiikalle omistautunut valtio-opin opiskelija. Ajattelen, että EU-tasolla voidaan parhaiten vastata minua ja muita nuoria syvästi huolestuttaviin asioihin, kuten ilmastonmuutokseen ja Euroopan turvallisuustilanteen murrokseen. Eurooppanuorten kautta olen voinut käyttää ääntäni yhdessä muiden EU-yhteistyöhön uskovien kanssa. Olen tehnyt tähän mennessä ilolla töitä, enkä halua vielä lopettaa, vaan jatkaa entistäkin kunnianhimoisemmin.

Vuosi 2023 on politiikan vuosi. Eurooppanuorten on vastattava haasteeseen.

Meidän on vaadittava enemmän puhetta EU:n eksistentiaalisen tärkeästä roolista vaalivuonna. Ukrainan tukeminen, ilmastonmuutoksen torjuminen sekä globaalin vaikutusvallan luisumisen estäminen Kiinan kaltaisille toimijoille vaatii entistä yhtenäisempää Eurooppaa. Yhteisen EU:n vahvistaminen on kohtalonkysymys. Suomalainen Eurooppa-keskustelu on epäonnistunutta, ja Eurooppa-liikkeen tulee olla äänekäs eduskuntavaalivuonna. Tähän työhön tarvitaan kaikkia.

Lisäksi Eurooppanuorten tulee puhua aktiivisemmin myös Suomen roolista EU:ssa. Suomen EU-koulutus korkeakouluissa ei ole riittävää, ja tämä vaikuttaa muun muassa suomalaisten virkahenkilöiden määrään EU:ssa. EU-koulutukseen panostaminen on konkreettinen asia, johon Suomessa tulisi panostaa tulevaisuudessa. Lisäksi kansalaisten yleinen EU-tietämys ei ole toivotulla tasolla, mikä johtuu muun muassa riittämättömästä uutisoinnista. EU-asiat tulee siis tuoda lähemmäksi suomalaisia eri tavoin.

Saavutettavuus on tärkein tavoite

Eurooppanuorten tärkein tavoite on tehdä EU:hun liittyvästä tiedosta saavutettavampaa, sekä nostaa nuoret mukaan EU-keskusteluun. Nuorten osallisuus Eurooppa-keskustelussa ei ole valmis, ja etenkin eduskuntavaalivuonna tulee raivata tilaa nuorten äänelle.

Eurooppanuorten tulee olla myös itsessään saavutettava järjestö, eikä työtä tämänkin eteen on vielä tehtävä. Aktiivinen osallistuminen toimintaan ei voi vaatia hallituspaikkaa liitto- tai aluehallituksesta, vaan mukaan on päästävä myös matalammalla kynnyksellä. Eurooppanuorissa jäsenten tulee tuntea olonsa aidosti tervetulleiksi tapahtumiin iästä, koulutuksesta, etnisestä taustasta ja muista taustatekijöistä riippumatta. Kaikille jäsenille avoimien työryhmien tärkeyttä on korostettava ja kehitettävä tulevana vuonna. Myöskään EU-tietämyksen puute ei saa tuntua esteeltä. Eurooppanuoret on paikka oppia.

Yhteisöllisyys on koronan-ajan jälkeen ennennäkemättömän tärkeää. Eurooppanuorten on tarjottava jäsenilleen mahdollisuus tuntea itsensä aidosti osaksi Eurooppa-liikettä ja sen ympärille syntynyttä yhteisöä. Korona on vienyt meitä erilleen ja heikentänyt aitoa yhteisöllisyyttä. Eurooppanuorten toiminta tulee mahdollistaa ikimuistoisia hetkiä, hauskuutta ja uusia ystäviä kaiken koetun jälkeen.

Miksi haluan Eurooppanuorten puheenjohtajaksi

Määrätietoisena EU-politiikan osaajana minulla on kaikki valmiudet johtaa Eurooppanuoret eduskuntavaaleihin vuonna 2023. Olen osoittanut edustus- ja johtamiskykyni Eurooppanuorten tapahtumissa, paneeleissa ja poliittisen valmistelun työryhmän puheenjohtajana. Minulla on aito palo viedä Eurooppanuoria eteenpäin, sekä näkemys siitä, miten se tulisi tehdä. Haaveilen entistä yhteisöllisemmästä ja saavutettavammasta järjestöstä, joka ylläpitää vahvaa poliittista linjaansa. Tämän haaveen aion myös toteuttaa.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen!

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen! Ohjeet ehdolle asettumiseen julkaistaan 15.9.
Lisätietoa hakemiseen ja ehdolle asettumiseen löydät täältä.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Ilmoittautuminen liittokokoukseen on auki

Liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin tai kokouspaikalla. Etäyhteydellä osallistuminen on mahdollista vain ennakkoon liittokokoukseen ilmoittautuneille.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Kutsu Eurooppanuoret ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2022!