Eurooppafederalistit Eurooppanuorten alumniverkostoksi

kuvausteksti

Eurooppafederalistit Eurooppanuorten alumniverkostoksi

25.11.2022

Eurooppanuoret ry ja Eurooppafederalistit ry aloittavat laajamittaisen molempia osapuolia hyödyttävän yhteistyön. Eurooppafederalistit toimii jatkossa Eurooppanuorten alumniverkostona, johon Eurooppanuorten jäsenet voivat halutessaan liittyä. Erityisen tervetulleita mukaan ovat nuorisojärjestön toiminnasta pois jääneet, Eurooppahenkiset ihmiset.

“Olen iloinen, että saimme tämän yhteistyön vihdoin käyntiin. Eurooppanuoret ja Eurooppafederalistit ovat samanhenkisiä järjestöjä ja siksi erittäin luontevia yhteistyökumppaneita. On mahtavaa, että alumnimme voivat olla sen kautta yhä kiinteä osa Eurooppaliikettä ja olla siten yhteydessä Eurooppanuoriin, joka on niin monelle meistä rakas kasvattajaseura. Tästä innostuneena liityin itse heti Eurooppafederalistien jäseneksi”, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.

Eurooppafederalistit koostuu aktiivisesta joukosta ihmisiä, jotka uskovat liittovaltiokehityksen vaikuttavan myönteisesti Euroopan unionin demokratiaan ja toimintakykyyn. Yhdistys järjestää säännöllisesti tilaisuuksia, sekä pyrkii tuomaan julkisessa keskustelussa esille federalismin periaatteita ja purkamaan siihen liittyviä ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Eurooppafederalistit on osa kansainvälistä Union of European Federalists (UEF) -järjestöä, joka puolestaan on Eurooppanuorten kattojärjestön JEF-Europen jäsen.

“Suomalainen Eurooppaliike on vahva ja aktiivinen. Uskon, että Eurooppanuorten ja Eurooppafederalistien tiiviillä yhteistyöllä voimme entisestään vahvistaa eurooppamyönteisten ääntä. Kutsun kaikki Eurooppanuorten alumnit liittymään Eurooppafederalisteihin. Voimme tarjota luontevan kodin monille pitkään Eurooppanuorissa mukana olleille, jotka nyt etsivät seuraavaa askelta elämäänsä ja haluavat olla aktiivisia eurooppa-asioissa jatkossakin”, päättää Eurooppafederalistien puheenjohtaja Verena Kaun.

Eurooppafederalistien jäseneksi pääset liittymään oheisen linkin avulla ja järjestön toimintaan pääset tutustumaan esimerkiksi Facebook-sivujen kautta.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!