Hae kouluvierailijaksi Eurooppanuorille!

kuvausteksti

Hae kouluvierailijaksi Eurooppanuorille!

20.3.2023

Sykkiikö sydämesi uuden oppimiselle ja EU-tietoisuuden vahvistamiselle? Haluaisitko kouluttaa toisen asteen opiskelijoita EU:sta ja sen toiminnasta? Haluaisitko viedä suomalaisia nuoria kohti eurovaaleja demokratiataitojen avulla?

Eurooppanuoret etsii innokkaita kouluvierailijoita tuomaan niin Eurooppanuoria kuin Euroopan Unionia lähemmäs lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksessa opiskelevia nuoria. Kouluvierailut ovat osa Kohti eurovaaleja - eurooppalaista demokratiaa toiselle asteelle ja yläkouluun -hanketta, jota rahoittaa ulkoministeriön Eurooppatiedotus.

Hae kevään 2023 kouluttajaksi sunnuntaihin 2.4. mennessä tällä lomakkeella!

Kouluvierailijoiden tehtävänä on vierailla yläasteilla ja toisen asteen oppilaitoksissa pitämässä koulutuksia Euroopan Unioniin liittyen. Hankkeessa painotetaan yhteisten eurooppalaisten arvojen lisäksi tietoisuuden levittämistä ihmisoikeuksista ja demokratiasta. Lähestymme demokratiaa EU-kansalaisten arjessa näkyvästä näkökulmasta.

Eurooppanuoret tarjoaa vierailijoille koulutuksen, valmiit koulutusmateriaalit sekä laajaa tukea koulutusten pitämiseen. Pyrimme myös siihen, että jokaista koulutusta olisi pitämässä aina useampi vierailija. Koulutuksia järjestetään vuonna 2023 sekä keväällä että syksyllä ja maantieteellisesti mahdollisimman laajalla alueella. Kouluttajaksi voi siis hakea asuinpaikasta riippumatta.

Vierailijoilta toivomme Eurooppanuorten jäsenyyden* lisäksi iloista asennetta, halua oppia ja kehittyä kouluttajana sekä kiinnostusta EU-asioita kohtaan. Aikaisempaa kokemusta kouluttamisesta ei tarvitse olla, sillä koulutamme jokaisen valitun kouluttajan kattavasti tehtäväänsä. Kouluttajana toimiminen on vapaaehtoistehtävä, mutta tehtävästä aiheutuneet mahdolliset matka- ja ruokailukulut korvataan.

Kouluttajien valinnasta ilmoitetaan keskiviikkoon 5.4. mennessä. Valituille kouluttajille järjestetään koulutus, jonka ajankohdasta tiedotetaan mahdollisimman pian.

*Jäsenyys on maksuton ja avoin kaikille 15-28-vuotiaille nuorille. Liity jäseneksi Eurooppanuorten verkkosivuilta.

Myös opettajille ja kouluille suunnattu esitietolomake vierailuita varten on nyt auki osoitteessa: https://forms.gle/eYiDUSBDS1P4CHHr8.

Lisätietoja hankkeesta ja kouluttajana toimimisesta

Saana Ylikruuvi
pääsihteeri, Eurooppanuoret ry - JEF Finland
[email protected]
+358 44 279 1399

Antamiasi tietoja käsitellään Eurooppanuorten tietosuojaselosteiden mukaisesti: https://eurooppanuoret.fi/tietosuojaseloste/.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!