kuvausteksti

Tuo äänesi kuuluviin Euroopan tulevaisuuskonferenssissa

9.5.2021

Tiesithän, että tänään käynnistyy Euroopan tulevaisuuskonferenssi? EU kutsuu kaikki eurooppalaiset keskustelemaan yhteisestä tulevaisuudestamme riippumatta asuinpaikasta ja ajasta – tämä on meille suomalaisille Euroopan reunalta loistava mahdollisuus.

Käytä uniikkia tilaisuuttasi tulla kuulluksi Eurooppa-päivän kunniaksi! Mikä sinua puhuttelee: ilmastonmuutos, terveys, EU:n rooli maailmassa, arvot, turvallisuus, eurooppalainen demokratia, muuttoliike vai kenties koulutus, urheilu ja kulttuuri? On kyse meidän nuorten tulevaisuudesta. On äärimmäisen tärkeää vaikuttaa unionin tulevaisuuteen, jotta Euroopasta muovautuu paikka, jossa haluamme itse tulevaisuudessa elää. Tuo siis äänesi kuuluviin ja ideoi tulevaisuuden EU:ta yhdessä muiden eurooppalaisten kanssa!

Mukaan pääset klikkaamalla itsesi tänne. Tällä sivustolla pääset helposti kertomaan omia näkemyksiäsi Euroopan tulevaisuudesta ja pysyt kartalla tapahtumista, joita järjestetään ympäri Eurooppaa. Jos jotakin positiivista etäajassa on, niin se, että osallistuminen verkkotapahtumiin on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin ja samalla voit harjoitella kielitaitoasi. Toisaalta, jos pysyttelet mieluummin turvallisesti omassa äidinkielessäsi, tarjoaa Euroopan komissio maksuttoman konekäännösjärjestelmän mille tahansa EU:n kahdestakymmenestäneljästä virallisesta kielestä.

Käytä hetki siihen, että puet sanoiksi toiveesi unionimme tulevaisuudesta. Mikä on jo hyvin ja mitä asioita tulisi kehittää? Konferenssi kestää ensi vuoden kevääseen asti ja sen pohjalta laaditaan Euroopan tulevaisuutta viitoittavat päätelmät.

Erinomaista Eurooppa-päivää 2021!

Saara Hildén
Tampereen Eurooppa-nuorten EU-asiavastaava ja varapuheenjohtaja

Kirjoittaja toivoo EU:lta tulevaisuudessa vahvoja ilmastotoimia, unionin perusarvojen vahvistamista ja globaalin tasa-arvon edistämistä ja odottaa, että tulevaisuuskonferenssi rohkaisisi erityisesti nuoret visioimaan tulevaisuuttamme.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!