Tuure Boelius

Tuure Boelius on Vuoden Nuori Eurooppalainen 2018!

9.5.2018

Suomalainen tubettaja, laulaja ja näyttelijä Tuure Boelius on valittu Vuoden 2018 Nuoreksi Eurooppalaiseksi. Eurooppanuorten myöntämä tunnustus annetaan henkilölle, joka antaa positiivisen kuvan eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevaisuutta edistävällä tavalla.

– Tuure Boelius on omalla esimerkillään kannustanut nuoria rikkomaan omia rajoja, ja olemaan ylpeästi oman tiensä kulkijoita. Boelius kannustaa nuoria kansainvälistymään ja kehittämään kielitaitoaan esimerkiksi erilaisten kielimatkojen kautta. Boelius on näyttänyt meille kaikille mallia siitä, mitä rohkeus ja nuoruus parhaimmillaan tarkoittaa, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen.

Tuure Boelius oli iloisesti yllättynyt kuullessaan tunnustuksesta ja nuorilta saamastaan luottamuksesta.

– Palkinto tuntuu käsittämättömän hyvältä. Keksisin suoriltaan monta muuta henkilöä, jotka tämän kunnian olisivat ansainneet. Olen tosi kiitollinen tunnustuksesta ja otettu siitä, että olen omalla toiminnallani onnistunut viemään tärkeää asiaa eteenpäin, Tuure Boelius iloitsee kunniastaan edustaa nuorta eurooppalaista sukupolvea.

Koko ikänsä EU-Suomessa asuneena eurooppalaisuus on Boeliukselle luonnollinen osa hänen identiteettiään. Boeliukselle itselleen eurooppalaisuus merkitsee erityisesti vapautta, turvallisuutta, sitä että asiat toimii.

– Ei ole itsestään selvää, että saa syntyä näin hyviin oloihin ja että on mahdollista olla juuri sellainen kuin on. Se tekee onnelliseksi, Boelius kertoo.

Vuoden nuori eurooppalainen valittiin nyt 14. kerran. Valinta julkistettiin 9.5.2018 Eurooppa-päivää juhlistavassa Eurooppanuorten tapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla.

Eurooppanuoret onnittelee Boeliusta vielä kerran ja toivottaa hänelle menestyksekästä jatkoa urallaan!

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!