Hae Eurooppanuorten työryhmiin vuodelle 2020

Hae Eurooppanuorten työryhmiin vuodelle 2020

16.1.2020

Sykkiikö sydän Euroopalle ja Eurooppanuorille? Haluatko oppia hyödyllisiä taitoja ja kehittää verkostoja? Haluatko hauskan tavan tulla mukaan Eurooppanuorten toimintaan?

Hae Eurooppanuorten työryhmiin!

Eurooppanuoret hakee jäseniä vuoden 2020 työryhmiin! Kaikki Eurooppanuorten jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan työryhmiin. Haku on nyt auki seuraaviin työryhmiin:

  • Linnaseminaari
  • Eurooppa-päivä
  • Poliittinen valmistelu
  • Viestintä
  • Kansainväliset asiat
  • Tulevaisuuden EU
  • Sponsoriyhteistyö

Työryhmissä pääset kehittämään ja toteuttamaan Eurooppanuorten toimintaa ympäri Suomea. Työryhmät antavat myös erinomaisen mahdollisuuden opinnoissa ja työelämässä hyödyllisten taitojen kehittämiseen. Kaupanpäälle saat erinomaiset nuorten vaikuttajien verkostot! Työryhmien kuvaukset löydät alta. Lisätietoja voit kysyä työryhmän puheenjohtajalta, jonka yhteystiedot löydät työryhmän kuvauksesta. Lisäksi avaamme syksyllä haun ilmastopoliittiseen työryhmään.

Hae yllä oleviin työryhmiin 9. helmikuuta mennessä tällä lomakkeella. Työryhmien jäsenet vahvistetaan 14. helmikuuta mennessä. Mahdollisuuksien mukaan työryhmät tapaavat Eurooppanuorten Talvipäivillä Vaasassa 22.-23.2. Talvipäiville voit ilmoittautua täällä!

Linnaseminaari

Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Eurooppanuorten vuosittaista suurtapahtumaa Linnaseminaaria! Linnaseminaari järjestetään elokuussa Haikon Kartanossa. Vuonna 2020 Linnaseminaarin teema on ”Eurooppa 2050” (Euroopan tulevaisuus). Vuonna 2019 Linnaseminaariin osallistui 150 Eurooppa-politiikasta kiinnostunutta nuorta. Vuosien saatossa tapahtuma on kerännyt puhujiksi ja osallistujiksi nimekkäitä poliitikkoja ja kiinnostavia asiantuntijoita. Työryhmässä on mahdollista keskittyä oman kiinnostuksen mukaan mm. viestintään, ohjelman suunitteluun, aikataulutukseen, logistiikkaan, sponsorointiin sekä muihin juokseviin asioihin. Lisätietoja: [email protected].

Eurooppa-päivä

Vuoden tärkeintä juhlapäivää eli Eurooppa-päivää juhlitaan Kansalaistorilla Helsingin ydinkeskustassa 9.5. Vuonna 2020 Eurooppa-päivänä juhlitaan erityisesti Suomen 25-vuotista EU-jäsenyyttä. Eurooppa-päivän huipentaa Eurooppanuorten iltajuhla, jonka suunnittelu ja toteutus on myös työryhmän vastuulla. Jos suuren julkisen yleisötapahtuman, juhlavan illan suunnittelu ja kiinnostavan ohjelman toteutus useiden yhteistyökumppaneiden kanssa on lähellä sydäntäsi, tule mukaan työryhmään. Lisätietoja: [email protected].

Poliittinen valmistelu

Poliittisen valmistelun työryhmä on Eurooppanuorten jäsenistön väylä vaikuttaa järjestön poliittiseen vaikuttamistyöhön. Työryhmän vastuulla on ennen kaikkea Eurooppanuorten kannanottojen laatiminen sekä poliittisen ohjelman valmistelu ja kehittäminen. Vuonna 2020 työryhmässä käsitellään muun muassa ilmastopolitiikkaa ja Suomen 25-vuotista EU-jäsenyyttä. Tervetuloa mukaan tekemään politiikkaa! Lisätietoja: [email protected] & [email protected]

Viestintä

Viestinnän projektiryhmässä vuonna 2020 päästään pureutumaan Eurooppanuorten brändin vahvistamiseen sekä nettisivujen uudistamiseen. Projektiryhmässä pääset sekä työntämään kätesi saveen että unelmoimaan korkealentoisesti. Valmiita taitoja ei vaadita, vaan pääset oppimaan prosessissa ryhmän mukana!

Kiinnostus kuvalliseen ja kirjalliseen tarinan kerrontaan kolmikielisesti, ymmärrys eurooppanuorekkaasta brändistä sekä visio saavuttavan viestinnän toteuttamiseen katsotaan eduksi. Ryhmä kokoustaa tarpeen vaatiessa noin kerran kuukaudessa joko etänä, mahdollisuuksien mukaan tapahtumien yhteydessä tai Eurooppanuorten toimistolla Helsingissä. Lisätietoja: [email protected].

Kansainväliset asiat

Kv-työryhmässä pääset toteuttamaan Eurooppanuorten kansainvälistä toimintaa sekä vaikuttamaan kattojärjestömme JEF Europe:n toimintaan, kuten poliittiseen valmisteluun, työryhmiin, ja projekteihin Euroopan tasolla. Olit sitten kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta kotimaassa tai EU-tason vaikuttamisesta, kv-työryhmässä pääset kehittämään Eurooppanuorista yhä kansainvälisempää järjestöä.

Vuonna 2020 JEF:ssä on luvassa mm. Euroopan hallinto-, sisä-, ja ulkopoliittinen työryhmä joiden tuottamaa sisältöä käytetään JEF:n vaikuttamistyössä, sekä useita järjestöllisiä työryhmiä. Näiden lisäksi Eurooppanuorten kansainvälisiä projekteja on mm. Pohjoismaiden ja Baltian maiden verkoston vahvistaminen, Europe @ School projektit ja Democracy Under Pressure -kampanjan toteuttaminen Euroopan laajuisesti. Lähetämme myös Eurooppanuorten jäseniä kansainvälisiin tapahtumiin joka vuosi, ja näistä kuulet ensimmäisenä kv-työryhmässä! Lisätietoja: [email protected].

Tulevaisuuden EU

Työryhmä on kaikkien visionäärien unelma! Keväällä 2020 Eurooppanuoret toteuttaa hankkeen Eurooppa 2050 – Eurooppa meidän tulevaisuudessamme. Hanke keskittyy Euroopan tulevaisuuteen – siis Eurooppaan jossa me tulevaisuudessa elämme. Työryhmässä pääset toteuttamaan hankkeen koulutuksellisia nuorten tapahtumia ympäri Suomea ja suunnittelemaan uutta selvitystyötä nuorista ja EU:n tulevaisuudesta. Yksityiskohdat hankkeen budjetista ja sisällöstä tarkentuvat vielä helmikuun aikana hankkeen rahoituspäätöksen mukaisesti. Lisätietoja: [email protected] & [email protected].

Sponsoriyhteistyö

Tässä työryhmässä tehostetaan liiton varainhankintaa, visioidaan tulevaisuuden yhteistyökumppanuuksia ja yritysyhteistyötä sekä kirjoitetaan konkreettisia rahoitushakemuksia mm. säätiöille ja kaupungeille. Työryhmän jäsenyys tarjoaa mahdollisuuden oppia ja tehdä yhdistysten varainhankintaa ja yritysyhteistyötä sekä nähdä millaista yhteistyötä valtakunnallinen järjestö tekee. Lisätietoja: [email protected]

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!