Puheenjohtaja Iiris Asunmaa Ylen A-studiossa 3.2.2020

Puheenjohtaja Iiris Asunmaa Ylen A-studiossa 3.2.2020

2.2.2020

Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa on kutsuttu Ylen A-studioon keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta Brexitin jälkeen. Keskustelu nähdään suorana Yle TV1 -kanavalla maanantaina 3.2. klo 21 alkaen.

”Perjantai oli synkkä päivä koko Euroopalle. Brexitin myötä epävarmuus tulevaisuudesta etenkin nuorten brittien keskuudessa vahvistuu. Oli surullista seurata brittiläisten nuorten somepäivityksiä siitä, kuinka he viettivät viimeisiä hetkiään Euroopan unionin kansalaisina”, kommentoi Asunmaa.

Eurooppa on uuden edessä Brexitin toteuduttua. Euroopan tulee määritellä uudelleen suhteensa Isoon-Britanniaan. Toisaalta eron myötä EU:lla on myös mahdollisuus katsoa eteenpäin.

“Alkamassa olevat neuvottelut Britannian ja EU:n tulevasta suhteesta eivät taatusti ole helpot. Yhtä aikaa tulee varmistaa mahdollisimman joustavat ja molempia osapuolia hyödyttävät yhteistyön mallit, mutta toisaalta tulee välttää rusinat pullasta -ilmiötä. Nuorten näkökulmasta tärkeitä ovat mahdollisuudet liikkuvaan opiskeluun, sillä Iso-Britannia on suomalaisten suosituimpia vaihtokohteita”, summaa Asunmaa.

”Näen, että Euroopan unionilla on nyt mahdollisuus ottaa rohkeita askeleita eteenpäin. Esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunta on aihe, josta nuoret odottavat EU:lta päättäväisiä ja yhteisiä toimia nopeasti”, päättää Asunmaa.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!