Vuoden nuori eurooppalainen on Kaisa Ojala

9.5.2020

Eurooppanuoret ry:n liittohallitus on valinnut aktivisti Kaisa Ojalan, 23, vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi 2020. Valinnalla Eurooppanuoret haluaa osoittaa arvostusta Kaisan tekemälle rohkealle työlle vammaisten oikeuksien puolustamiseksi. Lisäksi Eurooppanuoret haluaa kiinnittää huomion vammaisten oikeuksien parempaan toteutumiseen Euroopassa. Kaisa tunnetaan Instagramissa nimellä @aktivistikaisa.

“Aitoudellaan sosiaalisessa mediassa vakuuttanut Kaisa on upea esimerkki siitä, miten yksittäinen nuori voi saada äänensä kuulumaan tuhansille ihmisille. Meidän kaikkien olisi hyvä ottaa oppia Kaisan rohkeudesta muuttaa maailmaa paremmaksi ihan jokaiselle. Tärkeä eurooppalainen arvo on jakamattomat ihmisoikeudet, joiden eteen Kaisa tekee jatkuvasti työtä”, hehkuttaa Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa.

Kaisa Ojala on iloisesti yllättynyt kuullessaan palkinnosta. “On ihan mahtavaa, että olen saanut aktivismillani muutosta aikaan, ja se on huomattu!” iloitsee vuoden nuori eurooppalainen.

Lue Kaisan haastattelu Tähdistöstä!

Eurooppanuoret palkitsee vuosittain Eurooppa-päivänä 9.5. vuoden nuorena eurooppalaisena henkilön, joka rohkeasti edistää eurooppalaisia arvoja ja joka ottaa aktiivisesti ja rakentavasti osaa eurooppalaiseen kansalaiskeskusteluun. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa ilmastoaktivisti Atte Ahokas, laulaja Saara Aalto, koripalloilija Shawn Huff ja valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Tänä vuonna Eurooppa-päivää vietetään etäyhteyksin.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!