kannanotto Ukraina

Eurooppanuoret: Vladimir Putinin hyökkäyssota tuomittava ankarasti - Ukrainaa ei saa jättää yksin

24.2.2022

Venäjä on aloittanut itsevaltaisen presidentti Vladimir Putinin päätöksellä laajat sotatoimet Ukrainassa. Eurooppanuoret vaatii Euroopan unionia ja kansainvälistä yhteisöä seisomaan yhteisessä rintamassa Ukrainan tukena.

“Venäjän laajamittainen hyökkäys Ukrainaan on suuri järkytys meille kaikille. Sota on yksin Vladimir Putinin ja hänen hännystelijöidensä syytä ja sen aiheuttamat kuolemat ovat seurausta hänen päätöksistään. Järjettömän hyökkäyksen ja väkivallan kohteena olevat urheat ukrainalaiset ansaitsevat kaiken tukemme”, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.

EU:n jäsenmaiden johtajat kokoontuvat tänään illalla Eurooppa-neuvoston huippukokoukseen, jossa on tarkoitus päättää uusista toimista Venäjää kohtaan. Eurooppanuoret vetoaa jäsenmaihin, että kokouksessa tehtäisiin päätöksiä pakotteista, jotka romahduttaisivat Venäjän talouden ja tekisivät sotatoimista sille mahdollisimman kivuliaita. Maan sulkeminen ulos kansainvälisestä SWIFT-maksujärjestelmästä ja korruptiolla rikastuneiden venäläisten oligarkkien omaisuuden takavarikointi EU-alueella ovat esimerkkejä vaikuttavista vastatoimista.

“Jäsenmaiden on toimittava oikein. Ankarat pakotteet ovat välttämättömiä, että Venäjä voidaan pakottaa takaisin neuvottelupöytään. Ukrainalle on tarjottava puolustuskalustoa, sotilaallista tiedustelutietoa ja merkittävää taloudellista sekä humanitääristä apua. Ukrainaa ei saa jättää yksin”, vaatii Rajala.

Poliittiset nuorisojärjestöt järjestävät mielenosoituksen Ukrainan tueksi lauantaina 26.2. klo 12 alkaen, johon myös Eurooppanuorten jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita. Lähtö tapahtuu Esplanadin puistosta.

Lisätietoja:
Risto Rajala
Puheenjohtaja
[email protected]
+358400563080

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!