Eurooppanuoret hakee Tähdistö-verkkolehdelle päätoimittajaa

Eurooppanuoret hakee Tähdistö-verkkolehdelle päätoimittajaa

5.1.2021

Eurooppanuoret ry:n aiemmin printtinä julkaisema asiantuntija- ja järjestömedia Tähdistö sai vuonna 2017 oman verkkosivuston, jonka julkaisutahti on viimeisen muutaman vuoden aikana ollut vain kiihtymään päin. Nyt haemme uutta päätoimittajaa luotsaamaan julkaisun toimintaa ja kehittämään siitä entistä vaikutusvaltaisempaa Eurooppa-julkaisua! Tarjolla on erinomainen mahdollisuus päästä seuraamaan näköalapaikalta valtakunnallisen nuorisojärjestön toimintaa ja vaikuttaa suomalaisen Eurooppa-keskustelun kehitykseen.

Millainen tehtävä?

Tähdistö on asiantuntija- ja järjestöjulkaisu, joka pyrkii edistämään Eurooppa-asioihin liittyvää keskustelua uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumattomalla tavalla. Julkaisuun kirjoittavat niin Eurooppanuorten aktiivit kuin EU-asioissa harjaantuneet asiantuntijat. Verkkojulkaisu on kolmikielinen ja tekstejä julkaistaan vaihtelevasti suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Tähdistön päätoimittaja keskittyy tehtävässään verkkosivuston sisällön kehittämiseen sekä toimituskunnan koordinointiin. Hän editoi ja julkaisee tekstejä yhteistyössä copywriterin ja mahdollisten projektityöntekijöiden kanssa, sekä osallistuu verkkolehden strategian kehittämiseen ja markkinointiin eri kanavissa. Hän kasaa kuukausittain Tähdistön uutiskirjeen ja osallistuu tarvittaessa myös erilaisiin tapahtumiin. Päätoimittajalle maksetaan tehtävästä vuosikohtainen projektipalkkio.

Mitä edellytämme?

Päätoimittajan tehtävä on luottamustoimi, joka sopii henkilölle, jolla on aito halu tehdä töitä paremman Euroopan eteen ja kehittää Tähdistö-verkkolehden toimintaa. Kiinnostus Eurooppa-aiheita kohtaan, ajanhallintataidot ja yhteistyökyky ovat edellytyksiä tehtävään, minkä lisäksi kokemus media- tai viestintäpuolelta on eduksi. Lisäksi Eurooppanuorten jäsenyys tai aiempi kokemus Tähdistön verkkotoimituksen toiminnasta voi olla plussaa. Päätoimittajan tehtävään kuuluu paljon artikkelien editointia, minkä vuoksi erityisesti hyvä kirjallinen suomen- ja englanninkielen taito on tarpeen.

Päätoimittajan tehtävä on osa-aikainen ja sopii esimerkiksi opintojen tai muiden töiden oheen. Tähdistön verkkotoimituksen työskentely ei ole paikkasidonnaista vaan tapahtuu pääosin sähköisiä kanavia hyödyntäen, minkä vuoksi rohkaisemme hakemaan tehtävään kaupungista ja maasta riippumatta.

Miten tehtävään haetaan?

Lähetä ansioluettelo sekä vapaamuotoinen hakemus otsikolla “Tähdistön päätoimittaja” torstaihin 14.1.2020 klo 23:59 mennessä osoitteeseen [email protected]. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

Lisätietoa tehtävästä antaa tarvittaessa Tähdistön nykyinen päätoimittaja Teemu Vaarakallio ([email protected]).

Valinnan uudesta päätoimittajasta tekee Eurooppanuorten liittohallitus. Tehtävään hakeneisiin henkilöihin ollaan yhteyksissä viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Perehdytys tehtävään järjestetään mahdollisuuksien mukaan Helsingissä helmikuun aikana.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!