Eurooppanuorten tavoitteet EU-vaaleissa 2024 on julkaistu Eurooppa-foorumissa

kuvausteksti

Eurooppanuorten tavoitteet EU-vaaleissa 2024 on julkaistu Eurooppa-foorumissa

18.9.2023

Eurooppanuorten tavoitteet Euroopan parlamentin vaaleissa 2024 julkaistiin Eurooppa-foorumissa 31.8.2023. Julkistuksen yhteydessä Eurooppanuoret järjestivät keskustelutilaisuuden “Kenen ehdoilla EU:n tulevaisuus rakennetaan eurovaalien jälkeen?” johon osallistui EU-nuorisodelegaatti Lotta Tuominen, SYL:n edunvalvonnan asiantuntija Yuri Birjulin sekä europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Elsi Katainen. Lisäksi Eurooppanuorten puheenjohtaja luovutti Eurooppa-foorumissa tavoitteet komissaari Jutta Urpilaiselle.

Eurooppanuorten vaalikampanja lähtee liikkeelle osallistamalla kansalaisia teemoissa, joilla on heille itselleen merkitystä. Sodan, taloushuolien, ympäristökriisin ja väistyvän pandemian keskellä valtioiden välistä yhteistyötä, solidaarisuutta ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta kaivataan jälleen enemmän kuin koskaan. Ennen kaikkea Eurooppanuorten tavoitteena on nostaa esille, miksi kaikkien äänellä ja mielipiteillä on väliä näissä vaaleissa.

"Erityisesti toivon, ettei keskustelu luisu vaalien kannalta epäolennaiseen keskusteluun, joka vie tilaa tulevan kauden merkittäviltä asiakokonaisuuksilta. Meidän tulee myös muistaa, missä asioissa EU voi ja ei voi voi tehdä päätöksiä. Siksi on otettava kantaa myös EU:n omaan päätöksentekojärjestelmän toimivuuden parantamiseen", Eurooppanuorten puheenjohtaja Amanda Alvesalo toteaa. "Meillä on nyt aito mahdollisuus vaikuttaa EU:n suuntaan. EU on meitä varten ja siksi meidän tulee määrittää, mitä siltä toivomme. Näissä vaalitavoitteissa avaamme oman näkemyksemme aidosti paremmasta EU:sta."

Kesäkuussa 2024 Euroopan parlamentin vaaleissa päätetään EU:n suunnasta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Eurooppanuorten tavoitteena on ekologisesti kestävä, demokraattinen ja osallistava EU, jolla on vahva talous sekä toimiva ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Tämä saavutetaan mm. demokratiakasvatuksella, kunnianhimoisilla ilmastotoimilla ja kasvattamalla EU:n kokonaisbudjettia.

“Eurooppanuorten vaalitavoitteet on rakennettu linjaamaan tulevaisuuden EU:ta, joka on demokratiaa ja kestävää tulevaisuutta rohkeasti puolustava. Tulevat EU-vaalit ovat merkittävät monestakin syystä. Viimeisten EU-vaalien jälkeen Eurooppaa on koetellut uhkat, jotka vaativat ratkaisuja ja globaalia toimivaltaa. Pandemia, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja lisääntyvät ympäristökatastrofit alleviivaavat tarvetta EU:n kaltaiselle instituutiolle, jossa tehdään fiksuja päätöksiä tulevaisuuden turvaksi. Vaalitavoitteita edunvalvoen lähdemme vetämään EU-vaalikampanjaa Suomessa!” Kertoo liittohallituksen jäsen ja poliittinen vastaava Nea-Bettina Baarman.

Lue tavoitteet kokonaisuudessaan täältä.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!