kuvausteksti

Eurooppanuorten vuoden 2023 tähtihenkilöt ja aluejärjestö on valittu

26.11.2023

Eurooppanuorten liittokokouksessa Vaasassa julkistettiin vuoden 2023 tähtihenkilöt sekä aluejärjestö. Tänä vuonna tähtihenkilöitä valittiin kaksi kappaletta.

Ensimmäinen tähtihenkilö on Pieta Päivänen, joka on ansioitunut Turun Eurooppanuorten puheenjohtajana ja osoittanut toiminnallaan pitkäjänteistä omistautumista alueen kehittämiseen. Hän on herättänyt huomion niin liiton kuin alueen tasolla akttivisuudellaan ja monipuolisella osallistumisellaan. Hänen panoksensa ei rajoitu pelkästään hallinnollisiin tehtäviin, vaan ulottuu myös poliittisten kannanottojen kirjoittamiseen ja eurooppalaisen keskustelun edistämiseen. Pieta on näyttänyt kiinnostusta ja motivaatiota Eurooppa-liikkeen edistämiseen sekä omalla alueellaan että korkeammalla tasolla, kuten osallistumalla Eurooppanuorten Madridin kongressidelegaatioon.

Toinen tähtihenkilö on Aapo Kallama, joka on osoittanut sitoutumista Jyväskylän Eurooppanuorten toimintaan, ja hänen aktiivisuutensa on noteerattu myös liittotasolla erityisesti taitavana keskustelijana ja muiden innostajana. Aapo on ollut sitoutunut alueensa toimintaan, kuten tapahtumien järjestämiseen, ja hän on aina valmis vaihtamaan ajatuksia ja näkemyksiä muiden kanssa. Aaposta huokuu aito kiinnostus EU-asioita kohtaan, ja tällä on ollut positiivinen vaikutus muihin.

Vuoden aluejärjestöksi on valittu Turun Eurooppanuoret. Turun Eurooppanuoret on osoittanut aktiivisuutta muun muassa järjestämällä monipuolisia tapahtumia Turun seudulla, osallistumalla kansainvälisiin kampanjoihin, tuottamalla laadukasta kirjallista sisältöä, edistämällä kansainvälisyyttä yhdessä kansainvälisten sisarjärjestöjensä kanssa sekä ylläpitämällä laadukasta ja puhuttelevaa sosiaalisen median presenssiä.

Eurooppanuoret onnittelee palkittuja toimijoita ja kiittää heitä erinomaisesta työstä.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!