kuvausteksti

Eurooppanuorten puheenjohtaja Amanda Alvesalo Linnanjuhliin

6.12.2023

Eurooppanuorten puheenjohtaja Amanda Alvesalo sai marraskuun alussa kutsun Tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä ja Tohtori Jenni Haukiolta Itsenäisyyspäivän juhlaan Presidentinlinnaan. Juhlien teema on ”ajat vaihtuvat”.

”On suuri kunnia päästä edustamaan järjestöämme Linnanjuhliin. Olen myös erittäin iloinen juhlien teemasta. Tasavallan presidentti haluaa suunnata katseen tulevaisuuteen ja pohtia ratkaisuja kohtaamiimme haasteisiin. Kun globaali maailma on myllerryksessä, Eurooppanuorten näkemys on se, että Suomen etu toteutuu parhaiten vahvassa Euroopan unionissa. Ajat todellakin vaihtuvat, emmekä selviä yksin. Minun tapani toteuttaa isänmaallisuutta on vaalia eurooppalaista yhteistyötä ja yhteisiä arvojamme” toteaa puheenjohtaja Alvesalo.

Linnanjuhlat kiinnostavat myös muista syistä.

“Monet ovat kyselleet, mitä minulla on päällä. Mekko on Katri Niskasen suunnittelema, ja korut lainassa Atelier Torbjörn Tillanderilta. Viuhkan on suunnitellut ja maalannut muotoilija Maria Jokinen. Inspiraatio viuhkan suunnitteluun on tullut suomalaisen ja eurooppalaisen identiteetin yhdistymisestä. Meillä on kokonainen sukupolvi, joka on elänyt Euroopan unionin ajassa, eikä eurooppalainen identiteetti ole millään lailla pois omasta suomalaisuuden identiteetistä. Tämä vastakkainasettelu on täysin tarpeeton, ja tekee minut surulliseksi.”

Myös epäonnea on sattunut matkaan.

“Suureksi harmikseni kumppanini sairastui pari päivää ennen juhlia. Hän on kotona kuumeessa, eikä voi tulla mukaani. Itse olen pysynyt onneksi täysin terveenä, ja osallistun kaikesta huolimatta suurella ilolla juhlaan” päättää Alvesalo.

Alvesalon arvioitu kättelyaika on klo 19. Linnanjuhlia voi seurata Ylen kanavilta, tai Yle Areenasta suorana lähetyksenä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!