Vähemmistöjen oikeuksilla ei pidä käydä kauppaa

Vähemmistöjen oikeuksilla ei pidä käydä kauppaa

29.6.2024

Euroopan parlamentin vaalit on käyty ja vaalien tulosten perusteella muodostetaan uusi komissio ja uusi suunta Euroopan unionille. Riittävän enemmistön turvaamiseksi eurooppalaiset johtajat käyvät parhaillaan kiivasta lehmänkauppaa seuraavan komission ohjelmasta. On ehdottoman tärkeää, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet eivät päätyisi poliittisen väännön pelinappuloiksi, vaan jokainen tahollaan sitoutuu horjumattomasti puolustamaan jokaisen oikeutta elää ja rakastaa omalla tavallaan.

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien tila Euroopassa on ollut huolestuttavalla tasolla viime vuosina useissa maissa. Puolassa maata aikaisemmin hallinnut Laki ja oikeus -puolue (Prawo i Sprawiedliwość) oli toistuvasti demonisoinut sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä sekä ajanut maahan nk. LGBT-vapaita alueita. Samalla Italian nykyinen valtapuolue Italian veljet (Fratelli d'Italia) on hyökännyt sateenkaariperheitä vastaan mm. rajoittamalla sijaissynnytyksen avulla syntyneiden lasten vanhempien tunnustamista.

Huolimatta näiden puolueiden häikäilemättömistä hyökkäyksistä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vastaan, komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on ylistänyt Italian pääministeri Giorgia Melonin politiikkaa oikeusvaltioperiaatteen suhteen. Eurooppanuoret pitää häpeällisenä, miten vähäisessä arvossa komission puheenjohtaja näyttää pitävän Euroopan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien tilaa.

Kun seuraavan komission ohjelmaa kirjataan ylös, yhden asian on oltava selvä: LGBTIQ-oikeuksista ei tule tehdä minkäänlaista kompromissia tai myönnytystä! “Kyse ei ole vain politiikasta, vaan keskeisistä ihmisoikeuksista”, jyrähtää Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Nea Baarman. Euroopan arvojen ytimessä on jokaisen oikeus elää omana itsenään, ja Eurooppanuoret vaatii, että jokainen eurooppalainen poliitikko europarlamentaarikoista sekä komissaareista lähtien sitoutuu tähän periaatteeseen.

Lisätietoja:
Nea Baarman
Poliittinen varapuheenjohtaja
[email protected]
+358 443306224

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!