Eurooppanuoret: Yhteiseurooppalaisen puolustusliiton toteuduttava pikimmiten - loputkin EU-maat Naton jäseniksi

Loputkin EU-maat Naton jäseniksi

Eurooppanuoret: Yhteiseurooppalaisen puolustusliiton toteuduttava pikimmiten - loputkin EU-maat Naton jäseniksi

17.1.2022

Euroopan turvallisuustilanne on kiristynyt ja sotilaallinen painostus sen lähialueilla lisääntynyt. Eurooppanuoret vaatii, että loputkin Euroopan unionin jäsenvaltiot liittyvät Naton jäseniksi.

“Yhteinen ja uskottava ulko- ja turvallisuuspolitiikka edellyttää, että kaikki EU-maat kuuluvat samaan puolustusliittoon”, toteaa Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.

EU:lla on yhteiset ulko- ja turvallisuuspoliittiset linjat, muttei yhteisiä resursseja torjua uhkia. Samaan aikaan suurin osa EU-maista on Naton jäseniä, jolloin EU:n puolustus nojaa jo pitkälti sotilasliittoon.

“Työnjaon selkeys ja resurssien keskittäminen loisivat lisää turvaa. EU:n ei ole järkevää tai realistista rakentaa päällekkäisiä puolustusrakenteita Naton kanssa” kommentoi Rajala.

EU ei ollut osallisena Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä käydyissä turvallisuusneuvotteluissa, vaikka niissä käsiteltiin Euroopan turvallisuutta. Unionin selkeämpi rooli Natossa vahvistaisi sen vaikutusvaltaa ja ehkäisisi vaaraa puolustuspoliittisesta päätöksenteosta eurooppalaisten pään yli. Tämä olisi myös Suomen etu alati aggressiivisempaa ulkopolitiikkaa harjoittavan Venäjän naapurina.

“Kun jännitteet kasvavat tarpeeksi suuriksi, on jo liian myöhäistä hakea turvaa sotilasliitosta. Nyt on aika ottaa riittävät askeleet Euroopan turvallisuuden takaamiseksi” Rajala päättää.

Lisätietoja:
Risto Rajala
Puheenjohtaja
[email protected]
+358400563080

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!