Kutsu liittokokoukseen

Kutsu Eurooppanuoret ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen

14.10.2020

Eurooppanuorten liittokokous Helsingissä 28.11.-29.11.2020

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2021! Liittokokous järjestetään Aalto-yliopiston tiloissa Espoossa 28.11.-29.11.2020. Liittokokous alkaa lauantaina 28.11. klo 12. Liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin tai kokouspaikalla Espoossa. Katso ohjeet ilmoittautumiseen kutsun lopussa.

Kutsua muokattu 12.11.2020. Vaihdamme liittokokouspaikkaa, jotta mahdollistamme striimauksen etäosallistujille ja turvallisen liittokokouksen osallistujille paikanpäällä. Liittokokous järjestetään 28.-29.11. Metropol Hietaniemen Vallila-salissa, osoitteessa Hietaniemenkatu 14, 00100 Helsinki.

Kutsua muokattu 20.11.2020. Viranomaisten tänään antamien rajoitusten vuoksi liittokokouksen vuoksi liittokokouspaikalle voi osallistua enintään 20 ihmistä. Liittokokouspaikalle 28.-29.11. osallistuu vain vuoden 2020 liittohallitus, kokouksen puheenjohtaja, sihteeristö ja muut toimihenkilöt. Muut kokousedustajat osallistuvat liittokokoukseen etäyhteyksin.

Liittokokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat sekä toimintaa ohjaavat asiakirjat:

 • käsitellään liiton toimintakertomus edelliseltä kalenterivuodelta
 • käsitellään tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan ja tilintarkastajan lausunnot edelliseltä kalenterivuodelta
 • vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille
 • käsitellään liiton talousarvio ja toimintasuunnitelma seuraavaa vuotta varten
 • valitaan liittohallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan myös liiton puheenjohtajaksi
 • valitaan kaksi (2) liittohallituksen varapuheenjohtajaa ja 5-8 liittohallituksen muita jäseniä
 • valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja yksi (1) toiminnantarkastaja sekä näiden varahenkilöt
 • hyväksytään jäsenjärjestöjen mallisäännöt
 • määrätään jäsenmaksut henkilöjäsenille
 • käsitellään mahdolliset aloitteet
 • valitaan Eurooppanuorille puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja liittohallitus vuodelle 2021 sekä
  käsitellään mahdolliset liittokokouksen julkilausumat
 • Sääntömääräisten asioiden lisäksi liittokokouksessa hyväksytään Eurooppanuorten poliittinen ohjelma sekä yhdenvertaisuusohjelma

Kokousmateriaalit julkaistaan kolme viikkoa ennen liittokokousta Eurooppanuorten verkkosivuilla (7.11.2020 mennessä).

Eurooppanuorten henkilöjäsenillä ja jäsenjärjestöillä on mahdollisuus jättää liittokokouksille aloitteita. Aloitteet tulee toimittaa viimeistään 7.11.2020. Aloitteet lähetetään pääsihteerille sähköpostitse ([email protected]).

Kokouksessa hyväksyttäviä asiakirjoja varten järjestetään työryhmät lauantai-illan aikana. Työryhmissä käsitellään toimintasuunnitelmaa, talousarviota, poliittista ohjelmaa ja julkilausumaa sekä yhdenvertaisuusohjelmaa. Huom. Työryhmätyöskentely järjestetään ainoastaan etäyhteyksin Zoom-alustalla. Kaikilla kokousosallistujilla tulee olla laite (älypuhelin, tietokone tai tabletti) työryhmätyöskentelyä varten. Liittokokouksen muu ohjelma ja alustava aikataulu julkaistaan viikolla 44.

Äänioikeus Eurooppanuorten liittokokouksessa

Äänioikeus yhdistyksen sääntömääräisessä liittokokouksessa on henkilöjäsenillä, jotka ovat hyväksytty Eurooppanuorten jäseneksi viimeistään kolme (3) viikkoa ennen liittokokousta (7.11.2020). Jos olet epävarma jäsenyydestäsi, kirjaudu jäsentilillesi tai ota yhteys pääsihteeriin [email protected]. Jäseneksi voit liittyä jäsenyyslomakkeella!

Ilmoittautuminen ja käytännön järjestelyt

Liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin tai kokouspaikalla Espoossa.

Etäyhteydellä liittokokoukseen osallistuminen: Etäyhteydellä osallistuminen on mahdollista vain ennakkoon liittokokoukseen ilmoittautuneille. Etäyhteyksin liittokokoukseen osallistuvien tulee ilmoittautua viimeistään maanantaina 23.11.2020. Etäyhteyksin liittokokoukseen osallistuminen on maksutonta. Etänä liittokokoukseen osallistuville lähetetään ohjeet käytännön järjestelyistä ja äänestyksen toteuttamisesta lähempänä liittokokouksen ajankohtaa. Äänestys- ja vaalijärjestys julkaistaan myös Eurooppanuorten verkkosivuilla ennen liittokokousta.

Kokouspaikalla liittokokoukseen osallistuminen: Turvallisen ja sujuvan kokouksen takaamiseksi toivomme kaikkia liittokokoukseen kokouspaikalla osallistuvia ilmoittautumaan liittokokoukseen etukäteen. Ilmoittautumisen yhteydessä voit halutessasi varata myös majoituksen ja ruokailut. Ilmoittautuminen liittokokoukseen osallistumiseksi kokouspaikalla sulkeutuu 11.11.2020. Kokoukseen voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista, mutta toivomme kaikkia ilmoittautumaan liittokokoukseen etukäteen.

Etäyhteyksin ja kokouspaikalla liittokokoukseen osallistuvat ilmoittautuvat liittokokoukseen Holvi-verkkokaupassa.

Eurooppanuoret tukee jäsentensä osallistumista liittokokoukseen korvaamalla matkakustannuksia 20 € omavastuulla 50 € asti. Matkakorvaukseen ovat oikeutettuja Eurooppanuorten jäsenet, jotka ovat toimittaneet matkakorvaushakemuksen tositteineen 9.12.2020 mennessä. Lisätietoja ja lomakkeet voi pyytää pääsihteeriltä: julia.kahelin(a)eurooppanuoret.fi.

Ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen?

Liittokokouksessa valitaan Eurooppanuorille puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja muut liittohallituksen jäsenet toimikaudelle 2021. Jokainen Eurooppanuorten henkilöjäsen on oikeutettu hakemaan tehtäviin! Ehdolle luottamustoimiin voi ilmoittautua kokouspaikalla tai lähettämällä ehdokasmateriaalisi ennakkoon Julialle: [email protected]. Katso ohjeet ehdolle asettumisesta ja hae rohkeasti mukaan!

Kysyttävää?

Annamme mielellämme lisätietoja liittokokouksesta!
Ota yhteyttä pääsihteeriin tai puheenjohtajaan:

Julia Kahelin
+358 45 340 63 01
julia.kahelin(a)eurooppanuoret.fi

Iiris Asunmaa
+358 50 918 7390
iiris.asunmaa(a)eurooppanuoret.fi

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!