1.11.2022

Sami Matikainen

Olen ehdolla Eurooppanuorten varapuheenjohtajaksi!

Niille jotka eivät minua tunne, nimeni on Sami Matikainen, valtiotieteiden ylioppilas, työskentelen eduskunnassa ja (yritän) viimeistellä kandiani Naton arktisesta strategiasta Tallinnan yliopistossa. Suuri intohimon kohde on ulko- ja turvallisuuspolitiikka, kuten myös luonto, karaoke ja Star Wars. Toimin kuluneen vuoden Eurooppanuorten liittohallituksessa KV-sihteerin asemassa, tämän lisäksi minulla on kokemusta useasta eri järjestöstä, kuten PNN, Natonuoret ja Invalidiliitto.

Eurooppanuoret on itselle rakkain järjestö, joka on monella tavalla kuin toinen koti. Juuri tämän vuoksi minulla on suurena intohimona kehittää Eurooppanuoria vieläkin upeammaksi järjestöksi, tähän liittyen avaan hiukan vaaliteemojani.

Saavutettavaa kansainvälisyyttä tulee lisätä. Yksi Eurooppanuorten perusarvoista on kansainvälisyys, mutta tähänastinen toiminta on ollut hyvin hankalasti saavutettavissa kansainvälisille osallistujille, näin ollen kansainvälisyys ei myöskään toteudu täydellisesti Suomessa. Ensimmäisenä askeleena tässä toimi JEF Europen ja muiden KV-vieraiden kutsuminen Linnaseminaariin, sekä KV-ohjelman ja -puheenvuorojen lisäys.

Olen huomannut kuluvan vuoden aikana, että sisarjärjestömme toiminta ja tapahtumat ovat kansainvälisesti saavutettavampia. Hyvinä esimerkkeinä toimivat vuosittaiset Ventotene seminar tai Berlin International seminar, joihin tulee osallistujia ympäri Eurooppaa. Saavutettavan kansainvälisyyden tulee olla yksi toimintaa ajavista teemoista ensi vuonna toiminnassamme, jäsenille että kv-vieraille. Lapin kv-seminaari toimii loistava esimerkkinä tässä, tulevina vuosina tarvitsemme enemmän samankaltaisia aidosti kansainvälisiä tapahtumia!

Pohjoismaiden Eurooppanuorten toiminnan vakauttaminen toimii yhtenä tavoitteena pohjoismaisessa yhteistyössä, sillä KV-kentällä Eurooppanuorten tärkeimpänä viitekehyksenä on toiminut viime vuodet Nordic-Baltic network, ongelmana tässä kuitenkin on ollut sen epävakaus, johon lähdimme etsimään ratkaisua vuoden alussa.

Kuluvan vuoden työ on tuottanut tuloksia, sillä kuun lopussa lentokoneen nokka lähtee Islannin Reykjavikia kohti, jossa pidämme tämän uuden yhteistyöjärjestön perustamiskokouksen ja viimeistelemme toimintaa ohjaavat asiakirjat. Seuraava vuosi onkin kriittistä aikaa kun aloitamme ja vakautamme toimintaamme sekä etsimme yhteistyökumppaneita ja rahoitusta.

Nähdään liittokokouksessa (erityisesti karaokessa)!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen!

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen! Ohjeet ehdolle asettumiseen julkaistaan 15.9.
Lisätietoa hakemiseen ja ehdolle asettumiseen löydät täältä.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Ilmoittautuminen liittokokoukseen on auki

Liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin tai kokouspaikalla. Etäyhteydellä osallistuminen on mahdollista vain ennakkoon liittokokoukseen ilmoittautuneille.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Kutsu Eurooppanuoret ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2022!