Samuel Tammekann

Tervetuloa Eurooppanuorten liittokokoukseen 26.-27.11.2022!

1.11.2022

Samuel Tammekann

Olen ehdolla Eurooppanuorten liittohallitukseen!

Olen Samuel Tammekann, 27-vuotias strategisen viestinnän konsultti ja talous- ja sosiaalihistorian opiskelija Helsingistä. Haen liittokokouksessa luottamusta jatkokaudelle Eurooppanuorten liittohallitukseen!

Tänä vuonna olen päässyt syvälle mukaan Eurooppanuorten toimintaan, ja järjestöstä on tullut hyvin oleellinen osa elämääni. Vuosi liittohallituksessa on kulunut lukuisien projektien parissa kansainvälisten asioiden varasihteerinä ja poliittisen työryhmän varapuheenjohtajana.

Hakiessani vuosi sitten ensimmäistä kertaa liittohallitukseen puhuin meitä kaikkia kuluttaneesta poikkeustilasta ja toivoin tämän vuoden olevan paluu normaaliin. Meidän arkemme on ehkä vähän helpottunut, mutta maailmanpolitiikan jännite tulee nyt poikkeuksellisen kovasti iholle.

Juuri nyt demokraattisen ja vapaan maailman etulinja kulkee Ukrainassa. Ukrainalaiset yksin joutuvat käymään puolustussotaa, jonka syynä on Venäjän raaka hyökkäys ei pelkästään Ukrainaa, vaan myös vapaata maailmaa, itsemääräämisoikeutta ja yleismaailmallisia ihmisoikeuksia vastaan.

Euroopan yhdentymisen tärkeimpänä tehtävänä olen pitänyt rauhaa. Koska tämä sisäinen rauha on jo kauan ollut saavutettu, olemme vahvempia puolustamaan Ukrainaa ja yhteiskuntaamme ulkoista hyökkäystä vastaan.

Liberaalia demokratiaa ja ihmisoikeuksia pitää silti puolustaa jatkuvasti myös unionin sisällä, sillä niitä pyritään murentamaan myös sisältäpäin. Sille me olemme vastavoima: Eurooppanuoret ja sisarjärjestömme muissa Euroopan maissa ovat vannoutuneimpia demokratian puolustajia, puoluepoliittisesti sitoutumattomia, mutta silti vahvasti poliittisia ja arvovetoisia. Olemme nuorisokentän tärkeimpiä liikkeitä, ja yhdessä saamme aikaan vielä enemmän.

Tällaiseen työhön tarvitaan jokaista. Työryhmien jatkuva haku ja toiminnan avautuminen ovat oleellisia keinoja sen edistämiseksi ensi vuonna. Lisäksi Eurooppanuorten toiminnan kansainvälistymisen ja tien avaamisen jäsenille tulla osaksi aidosti yleiseurooppalaista yhteisöä tulee jatkua. Siinä apunamme on entistä tiiviimpien suhteiden luominen kattojärjestöihimme ja läheisimpiin sisarjärjestöihimme Itämeren rannoilla.

Samoin yhtenäisemmän Euroopan idean tekeminen ymmärrettäväksi Suomessa on oleellista, ja jarruttamisen sijaan EU-politiikkamme kaipaa suuntaa ja näkemystä. Ensi kevään eduskuntavaaleissa paras rooli toimia keskustelun herättäjänä ja paremman EU-politiikan vaatijana on juuri meillä.

Näiden tavoitteiden eteen on vielä paljon tehtävää. Sen työn jatkamiseen pyydänkin nyt teiltä luottamusta.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen!

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen! Ohjeet ehdolle asettumiseen julkaistaan 15.9.
Lisätietoa hakemiseen ja ehdolle asettumiseen löydät täältä.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Ilmoittautuminen liittokokoukseen on auki

Liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin tai kokouspaikalla. Etäyhteydellä osallistuminen on mahdollista vain ennakkoon liittokokoukseen ilmoittautuneille.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Kutsu Eurooppanuoret ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2022!