Uudistuva Tähdistö hakee toimittajia ja copywritereita uudelle toimituskaudelle 2022!

Hae uudistuvan Tähdistön päätoimittajaksi tai copywriteriksi

Uudistuva Tähdistö hakee toimittajia ja copywritereita uudelle toimituskaudelle 2022!

01.02.2022

Haluaisitko mahdollisuuden syventyä itseäsi kiinnostaviin päivän polttaviin EU-aiheisiin ja saada ajatuksesi julkaistuksi Suomen johtavassa Eurooppa-keskustelua edistävässä asiantuntija- ja järjestöjulkaisussa? Hae mukaan uudistuvan Tähdistön toimitukseen tulevalle toimituskaudelle!

More info in English below.

Mikä Tähdistö?

Uudistuva Tähdistö on Eurooppanuoret ry:n julkaisema uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton verkkojulkaisu, jonka sivuilla julkaistaan viikoittain analyyseja, kommentteja ja kolumneja ajankohtaisista Eurooppa-aiheista. Julkaisu on kolmekielinen, eli tekstejä ilmestyy niin suomeksi, englanniksi kuin ruotsiksi.

Alkuvuodesta uudistuva Tähdistö tarjoaa siis sinulle oivan mahdollisuuden päästä syventymään itseäsi kiinnostaviin aiheisiin ja saamaan niille yleisöä!

Keitä haemme?

Haemme noin vuoden mittaiselle julkaisujaksolle (vuosi 2022) aktiivisia kirjoittajia ja copywritereita (2). Jokaiselta kirjoittajalta edellytetään vähintään kahden tekstin tuottamista vuoden aikana, mutta halutessaan kirjoittaja voi tuottaa myös enemmän sisältöä. Kirjoittajat ovat verkkosivuston selkäranka ja tuottavat pääosan sen sisällöstä. He kirjoittavat asiantuntijaroolissa artikkeleita ajankohtaisista EU-aiheista. Kirjoituskielinä toimivat kirjoittajan oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan suomi, ruotsi tai englanti.

Copywritereiden tehtävänä on kirjoittajien tekstien lukeminen läpi, tiivis yhteistyö päätoimittajan kanssa ja tekstien julkaisu. Copywriterit voivat myös itse tuottaa tekstejä! Copywritereilta edellytetään hyvää erinomaisia kirjallisia suomen kielen taitoja, mutta englannin ja ruotsin kielen taidot katsotaan eduksi.

Etsimme kirjoittajia, joilla on kiinnostusta EU-asioita kohtaan sekä hyvä kirjoitustaito tai halu kehittää sitä. Aiempi kokemus Eurooppanuorten toiminnasta tai Eurooppanuorten jäsenyys eivät ole edellytyksiä toimitukseen valituksi tulemiselle, vaan painotus on mielenkiinnossa EU-asioita ja yhteiskunnallisia keskusteluja kohtaan. Lisäksi verkkotoimituksen työskentely ei ole paikkasidonnaista vaan tapahtuu pääosin sähköisiä kanavia hyödyntäen. Tämän vuoksi rohkaisemme hakemaan mukaan toimintaan nykyisestä kaupungista ja/tai maasta riippumatta!

Lisäksi on hyvä huomioida, että verkkotoimituksen työskentely perustuu vapaaehtoispohjalle, minkä vuoksi siihen osallistumisesta ei makseta korvausta. Tarjoamme kuitenkin näkyvän kanavan tuoda esille omaa asiantuntemusta, inspiroivan yhteisön sekä mahdollisuuden kehittyä kirjoittajana. Tähdistön juttuja uudelleenjulkaistaan aika ajoin myös muissa printti- ja verkkojulkaisuissa (esim. The New Federalist -verkkosivusto sekä Eurooppalaisen Suomen teemajulkaisut).

Mistä aiheista Tähdistöön voi kirjoittaa?

Verkkosivuston sisältö rakentuu löyhästi seuraavien teemojen ympärille:

 • Energia ja ympäristö
 • Talous ja euroalue
 • Puolustus ja turvallisuus
 • Rauhantyö
 • Ihmisoikeudet
 • Eurooppalainen identiteetti ja arvot
 • EU ja Pohjoismaat
 • EU:n itäinen naapurusto
 • Transatlanttiset suhteet
 • Maahanmuutto ja siirtolaisuus
 • Eurooppanuoret

Vuonna 2022 tarkoituksena on rakentaa Tähdistön julkaisuaikataulu tiettyjen teemojen ympärille, mutta samalla sivustolle voi kirjoittaa myös muista EU-aiheista.

Miten haen?

Hae mukaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot vapaasti itsestäsi, miksi sinut tulisi valita toimitukseen sähköpostiosoitteeseen [email protected]. Hakemukseen voi halutessaan liittää myös tekstinäytteen. Ilmoita hakemuksessa, mistä yllä mainituista teemoista olet kiinnostunut kirjoittamaan ja millä kielellä. Otsikoi hakemus Toimittajahaku tai Copywriterhaku riippuen kumpaan pestiin haet. Hakuaikaa on maanantaihin 14.2.2022. klo 23:59 asti, minkä jälkeen olemme viikon 7 aikana yhteydessä toimitukseen valittuihin henkilöihin.

Mistä lisätietoa?

Tähdistön päätoimittaja Nea-Bettina Baarman vastaa mielellään kysymyksiin sähköpostitse [email protected].

Tähdistö, what is it?

Tähdistö is a trilingual non-partisan political magazine that has its focus on EU topics. We publish analysis, columns and comments on current topics that are related to the European Union.

Who are we seeking?

We are seeking active writers and two copywriters (2)! Writers are expected to write at least two texts per year, but there is no limit on how many texts you wish to write! The language used in texts is either Finnish, Swedish or English.

Copywriters help the Editor-In-Chief to review texts, publish them and work in cooperation with the Editor-In-Chief. Working as a writer and as a copywriter is voluntary, but you are given an outstanding opportunity to improve your writing skills, find inspiration and to publish your texts for a large audience.

What topics are covered in Tähdistö?

You can write based on your own interests! However, these topics give frames to Tähdistö, but they are not absolute:

 • Energy and environmental politics
 • Economy and euro
 • Defense and security politics
 • Peacework
 • Human rights
 • European identity and values
 • EU and the Baltics
 • EU and its Eastern neighbors
 • Trans-Atlantic relations
 • Immigration
 • JEF

How to apply?

Send your application to Tähdistö’s Editor-in-Chief Nea-Bettina Baarman ([email protected]) and describe why you should be chosen as the reporter or the copywriter, and what topics you are interested in to write! Please, write either Toimittajahaku (Applying to be a reporter) or Copywriterhaku (Applying to be a copywriter) as the topic of the email. Deadline for the application is 14.2.2022 23:59 and we will contact applicants during week 7.

Where can I find more information?

The Editor-In-Chief is more than happy to answer your questions! Send her an email: [email protected].

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!