Eurooppanuorten eduskuntavaalitavoitteet julkaistiin Turussa Eurooppa-foorumilla

Eurooppanuorten eduskuntavaalitavoitteet julkaistiin Turussa Eurooppa-foorumilla

25.8.2022

Eurooppanuorten eduskuntavaalitavoitteet 2023 julkaistiin Eurooppa-foorumilla 25.8.2022. Julkistuksen yhteydessä Eurooppanuoret järjesti paneelikeskustelun “EU:n budjetti ja globaalit haasteet - miten saamme eniten irti yhteisistä varoista?”, jossa entinen EU-asioiden alivaltiosihteeri ja nykyinen Milttonin johtaja Jori Arvonen sekä Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri osallistuivat keskusteluun.

“Suomi ei yksin pysty vastaamaan näihin ihmiskunnan ja koko maapallon elämää perustavanlaatuisesti koskettaviin kysymyksiin, vaan yhteisen edun puolesta toimiminen vaatii ennennäkemätöntä eurooppalaista yhteistyötä. On aika ryhtyä vaikuttaviin toimiin Euroopan unionin toimintakyvyn vahvistamiseksi. Parhaita keinoja tähän ovat EU:n budjetin kasvattaminen ja uudistaminen”, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.

Unionin resurssit ovat nykyisellään liian pienet vastaamaan EU:hun kohdistuviin odotuksiin. Eurooppanuoret vaatii, että EU:n budjettia kasvatetaan nykytilasta. Odotamme, että Suomi tunnustaa tosiasiat ja tavoittelee unionin globaalin vaikuttavuuden vahvistamista yhteistä budjettia kasvattamalla.

“EU:n tulee käyttää nykyistä enemmän varoja suurten globaalien kehityskulkujen hallintaan. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjunta, muuttuneeseen turvallisuusympäristöön sopeutuminen, kestävän digitalisaation edistäminen, globaalin vaikuttavuuden kasvattaminen, perusarvojen turvaaminen ja nuorten osallisuuden vahvistaminen ovat tavoitteita, joiden edistämiseen EU:n on kaikella varainkäytöllään pyrittävä.”, kommentoi Rajala

Miksi puhua EU:sta eduskuntavaalien alla?
Eduskuntavaalit ovat myös EU-vaalit. Eduskunta käyttää merkittävää EU-poliittista valtaa, ja osaltaan muokkaa EU:n tulevaisuutta. Se millä suulla Suomen valtiolla EU:ssa puhuu, on eduskunnan päätettävissä.

Tutustu Eurooppanuorten eduskuntavaalitavoitteisiin täältä

Eurooppanuoret on vuonna 1997 perustettu valtakunnallinen nuorisojärjestö, joka toimii nuorten äänenä Eurooppa- ja kansainvälisyyskysymyksissä. Järjestö on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton, ja sen toiminta avointa kaikille alle 29-vuotiaille nuorille. Eurooppanuorten tavoitteena on edistää myönteistä suhtautumista Euroopan unioniin ja kansainvälisyyteen sekä kampanjoida paremman ja yhtenäisemmän Euroopan puolesta. Lisää tietoa Eurooppanuorista löytää osoitteesta eurooppanuoret.fi/.

Lisätietoja:
Risto Rajala
Puheenjohtaja
[email protected]
+358 40 056 3080

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!