kuvausteksti

Gergely Kozár ja Ninni Norra Tähdistön päätoimittajiksi

9.1.2024

Gergely Kozar ja Ninni Norra on valittu Eurooppanuorten asiantuntija- ja järjestömedia Tähdistön päätoimittajiksi kaudelle 2024. Liittohallitus teki valinnan kokouksessaan 17/2023 haastatteluiden ja tulleiden hakemusten perusteella. Hakemuksia tehtävään saapui määräaikaan mennessä kaksi. Molemmat päätoimittajat ovat toimineet Eurooppanuorissa aiemminkin luottamustoimissa.
Ninni Norra (22) on kokenut yhdistystoimija ja EU-vaikuttaja sekä kauppatieteiden opiskelija Aalto-yliopistossa. Norra on toiminut Tähdistön toimittajana vuodesta 2022 alkaen ja hänellä on monipuolinen tausta muun muassa talouden, turvallisuuskysymysten ja teknologian saralla. Norra toimi vuonna 2022 Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten hallituksessa poliittisesta vaikuttamisesta vastaavana hallituksen jäsenenä. Vapaa-ajallaan Norra harrastaa klassista musiikkia, vieraita kieliä ja sijoittamista. Kauniina päivinä hän nauttii pitkistä kävelyistä.

Gergely Kozár (23) on Eurooppaa kolunnut yliopisto-opiskelija, jonka sydän sykkii federalismille. Kozár opiskelee taloustiedettä Belgiassa Leuvenin Katolilaisessa Yliopistossa (KU Leuven) ja toimii Eurooppanuorten kansainvälisen kattojärjestön asiantuntijalehti The New Federalistin toimituksen johtokunnassa.

Odotukset tulevalle vuodelle ovat innostuneet: “Toivon, että saadaan aikaan hyvä tiimi ja kansainvälinen yhteistyö. Haluan päästä julkaisemaan laadukasta uutisointia ja ajankohtaisia näkemyksiä Euroopasta varsinkin nyt EU-vaaleja silmällä pitäen”, kommentoi vastavalittu Kozár.

Tavoitteet päätoimittajana työskentelylle ovat selvät Kozárilla ja Norralla: “Haluan että Tähdistö on aktiivinen, näkyvä ja luotettava. Meidän tulee saada korotettua lukijamäärää siten, että se on todellakin ansaittua”, kertoo Gergely. Norra lisää: "Tämän hetken mediaviestintä ei vastaa sitä tasoa, jolla EU nykyään vaikuttaa kansalaisten arjessa. Näen päätoimittajuuden loistavana mahdollisuutena kehittää suomalaista EU-tiedotusta laadullisesti ja määrällisesti.”

Tähdistön entinen päätoimittaja ja rekrytointia koordinoinut Nea Baarman kommentoi uusien päätoimittajien valintaa: “On upeaa saada päätoimittajiksi kaksi todella osaavaa ja näkemyksellistä nuorta, joiden työhön voi luottaa. Tulevana vuonna EU-vaalien lisäksi haluamme nostaa Eurooppanuorten profiilia Suomen vaikuttavimpana ja asiantuntevimpana EU-asioihin keskittyvänä nuorisojärjestönä, ja tässä tehtävässä tarvitsemme Ninnin ja Gergelyn kaltaisia toimijoita!”

Lämpimästi tervetuloa mukaan Ninni ja Gergely!

Lisätietoja:
Nea Baarman
Poliittinen varapuheenjohtaja
[email protected]

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!