Eurooppanuorten laatima SpeakEU sanakirja avaa 101 EU:hun liittyvää käsitettä

Eurooppanuorten laatima SpeakEU sanakirja avaa 101 EU:hun liittyvää käsitettä

Eurooppanuorten laatima SpeakEU sanakirja avaa 101 EU:hun liittyvää käsitettä

9.10.2022

Eurooppanuoret on laatinut SpeakEU sanakirjan, joka avaa 101 EU:n toimintaan liittyvää käsitettä, ja kertoo samalla niiden kautta, mitä kaikkea Euroopan unioniin sisältyy, ja mitä sen toimielimet pyrkivät tekemään eurooppalaisten hyväksi. Ymmärtämällä EU-keskustelua ja Euroopan unionin toimintaa pysyy paremmin perillä siitä, mitä EU:ssa parhaillaan tapahtuu.

““Sanakirja on loistava väline lisäämään tietoisuutta EU:n toiminnasta sekä aktivoimaan etenkin nuoria toimimaan itse yhä paremman Euroopan unionin puolesta“, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.

Euroopan unioniin ja joskus myös yleisemmin politiikkaan ja yhteiskuntaan liittyvät termit, käsitteet ja prosessit saattavat olla vaikeasti avautuvia, ja pahimmassa tapauksessa jopa nostaa kynnystä demokraattiselle vaikuttamiselle. EU:n kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa erilaisten demokraattisen vaikuttamisen keinojen kautta koko Euroopan tulevaisuuteen, mutta tästä huolimatta reilusti alle puolet eurooppalaisista nuorista äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa.

“EU:n toimielinten verkosta on ajan saatossa punoutunut hyvin monimutkainen, joka voi nostaa kynnystä vaikuttaa päätöksentekoon. Tätä kynnystä tulee pyrkiä laskemaan, jotta jokaisen ääni saadaan kuuluviin. Sanakirjan avulla haluamme kannusta nuoria vaikuttamaan omaan tulevaisuuteensa ja etenkin siihen, miltä Euroopan unioni tulevaisuudessa näyttää", kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.

Tämä sanakirja on osa ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen rahoittamaa Eurooppanuorten SpeakEU-hanketta. Se on kenen tahansa vapaasti käytettävissä, kopioitavissa ja jaettavissa. Käsitteet esitellään aakkosjärjestyksessä, ja hakusanat sisältävät myös useimmat niille vaihtoehtoisesti käytetyt sanat. Käsitteiden kuvauksissa saatetaan käyttää myös toisessa kohtaa sanakirjaa avattuja käsitteitä. Nämä sanat on merkitty alleviivaten. Se on sanakirja jokaiselle, mutta vielä ennen kaikkea se on sanakirja nuorilta nuorille.

Tutustu sanakirjaan tästä linkistä!

Lisätietoja:
Risto Rajala
puheenjohtaja
+358 40 0563080
[email protected]

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!