Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuoret perustettiin uudeksi kansainväliseksi yhteistyöjärjestöksi

kuvausteksti

Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuoret perustettiin uudeksi kansainväliseksi yhteistyöjärjestöksi

31.10.2022

Eurooppanuoret perusti yhdessä Tanskan, Norjan, Ruotsin, Latvian ja Viron sisarjärjestöjensä kanssa lauantaina 29.10.2022 Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuoret (Young Europeans in the Nordics and Baltics) Reykjavíkissa Islannissa.

“Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuorten perustaminen on pitkäjänteisen työn tulos. Haluan kiittää sisarjärjestöjämme ja kaikkia vuosien varrella valmisteluissa mukana olleita siitä, että tämä projekti onnistui. Uuden yhteistyöjärjestön kautta voimme laajentaa kansainvälistä toimintaamme, hankkia uusia rahoitusmahdollisuuksia sekä koordinoida kattojärjestömme JEF-Europen asioita”, iloitsee Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala

Eurooppanuorten kansainvälisistä asioista vastaava Sami Matikainen valittiin perustamiskokouksessa Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuorten ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Matikaisen varajäseneksi valittiin Nea-Maria Törmänen. Jokainen jäsenjärjestö sai nimittää yhteisen järjestön hallitukseen yhden varsinaisen jäsenen ja yhden varajäsenen.

“On suuri kunnia toimia Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuorten ensimmäisenä puheenjohtajana. Pohjoismaat ja Baltia on Eurooppanuorten lähin viiteryhmä JEF-Europessa, siksi oli tärkeää luoda pysyvät rakenteet yhteistyölle. Vaikka järjestö on nyt perustettu, ei työ kuitenkaan lopu tähän. Tuleva vuosi tullaan käyttämään toiminnan vakauttamiseen, rahoitusmahdollisuuksien kartoittamiseen ja yhteistyön kehittämiseen, eritoten pienimpien jäsenjärjestöjen toiminnan tukemiseen”, kommentoi Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuorten puheenjohtaja Sami Matikainen

Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuorten perustamiskokouksessa 29.10.2022 valittu hallitus kokonaisuudessaan:

Suomi: Sami Matikainen (puheenjohtaja), varajäsen Nea-Maria Törmänen
Norja: Benedikte Serine Svendsen (varapuheenjohtaja), varajäsen Kristine Meek Stokke
Tanska: Patrick Løvenskjold von Wildenradt (taloudenhoitaja), varajäsen Klara Herzl Christiansen
Viro: Muhammad Abdullah Siddiqui, varajäsen Benedetta Veneruso
Latvia: Jēkabs Dzenītis, varajäsen Emīlija Melberga
Ruotsi: Jonathan Törnstrand, varajäsen Max Nordin

Lisätietoja

Risto Rajala
Puheenjohtaja
[email protected]

Sami Matikainen
Hallituksen jäsen, Eurooppanuoret
Puheenjohtaja, Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuoret
[email protected]

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!