Eurooppanuoret liittokokous kuvituskuva

Kutsu Eurooppanuoret ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen

14.10.2019

Eurooppanuorten liittokokous Tampereella 30.11.-1.12.2019

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2020! Liittokokous järjestetään Tampereella 30.11.-1.12.2019. Liittokokous alkaa lauantaina 30.11. klo 12. Kokouspaikkana toimii Tampereen yliopisto, Päätalo, Y-kampus (luentosali D10b) osoitteessa Kalevantie 4, 33100 Tampere.

Liittokokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat:

 • käsitellään liiton toimintakertomus edelliseltä kalenterivuodelta
 • käsitellään tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan ja tilintarkastajan lausunnot edelliseltä kalenterivuodelta
 • vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille
 • käsitellään liiton talousarvio ja toimintasuunnitelma seuraavaa vuotta varten
 • valitaan liittohallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan myös liiton puheenjohtajaksi
 • valitaan kaksi (2) liittohallituksen varapuheenjohtajaa ja liittokokouksen määräämän lukumäärän liittohallituksen muita jäseniä
 • valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja yksi (1) toiminnantarkastaja sekä näiden varahenkilöt
 • hyväksytään jäsenjärjestöjen mallisäännöt
 • määrätään jäsenmaksut henkilöjäsenille
 • käsitellään mahdolliset aloitteet sekä
 • käsitellään mahdolliset liittokokouksen julkilausumat

Sääntömääräisten asioiden lisäksi liittokokouksessa hyväksytään Eurooppanuorten poliittinen ohjelma sekä valitaan Eurooppanuorille puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja liittohallitus vuodelle 2020.

Eurooppanuorten henkilöjäsenillä ja jäsenjärjestöillä on mahdollisuus jättää liittokokouksille aloitteita. Aloitteet tulee toimittaa viimeistään 19.11., mutta liittohallitus toivoo aloitteita jo 1.11. mennessä niiden käsittelyn helpottamiseksi. Aloitteet lähetetään pääsihteerille ([email protected]).

Kokouksessa hyväksyttäviä asiakirjoja varten järjestetään työryhmät lauantai-illan aikana. Työryhmissä käsitellään toimintasuunnitelmaa, talousarviota, poliittista ohjelmaa, julkilausumaa sekä sääntömuutosehdotusta ja aluejärjestöjen mallisääntöjä. Liittokokouksen muu ohjelma ja alustava aikataulu julkaistaan viikolla 43.

Äänioikeus Eurooppanuorten liittokokouksessa

Äänioikeus yhdistyksen sääntömääräisessä liittokokouksessa on henkilöjäsenillä, jotka ovat hyväksytty Eurooppanuorten jäseneksi viimeistään kolme (3) viikkoa ennen liittokokousta (9.11.2019). Jos olet epävarma jäsenyydestäsi, kirjaudu jäsentilillesi täällä tai ota yhteys Eurooppanuorten pääsihteeriin [email protected]. Jäseneksi voit liittyä täällä!

Käytännön järjestelyt

Toivomme kaikkia liittokokoukseen osallistuvia ilmoittautumaan etukäteen tarjoilujen mitoittamiseksi ja käytännön järjestelyjen helpottamiseksi. Ilmoittautudu liittokokoukseen tämän linkin kautta 14.11.2019 mennessä. Kokoukseen voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Kokousmateriaalit julkaistaan kolme viikkoa ennen liittokokousta Eurooppanuorten verkkosivuilla (9.11.2019 mennessä).

Eurooppanuoret tukee jäsentensä osallistumista liittokokoukseen korvaamalla matkakustannuksia 20 € omavastuulla 50 € asti. Matkakorvaukseen ovat oikeutettuja Eurooppanuorten jäsenet, jotka ovat toimittaneet matkakorvaushakemuksen tositteineen 9.12.2019 mennessä. Lisätietoja ja lomakkeet voi pyytää Eurooppanuorten pääsihteeriltä: julia.kahelin(a)eurooppanuoret.fi.

Ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen?

Liittokokouksessa valitaan Eurooppanuorille puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja muut liittohallituksen jäsenet toimikaudelle 2020. Jokainen Eurooppanuorten henkilöjäsen on oikeutettu hakemaan tehtäviin! Ehdolle luottamustoimiin voi ilmoittautua kokouspaikalla tai lähettämällä ehdokasmateriaalisi 28.11. mennessä Julialle: [email protected]. Katso ohjeet ehdokasmateriaaleihin täällä ja hae rohkeasti mukaan!

Kysyttävää?

Annamme mielellämme lisätietoja liittokokouksesta! Ota yhteyttä pääsihteeriin tai puheenjohtajaan:

Julia Kahelin
+358 45 340 63 01
julia.kahelin(a)eurooppanuoret.fi

Iiris Asunmaa
+358 50 918 7390
iiris.asunmaa(a)eurooppanuoret.fi

Tervetuloa liittokokoukseen!

Kuva sivun yllä: Tampereen kaupunki/Atacan Ergin. 2014. Kuvaa on muokattu.

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!