Tervetuloa Eurooppanuorten liittokokoukseen 26.-27.11.2022!

Tervetuloa Eurooppanuorten liittokokoukseen 26.-27.11.2022!

Tervetuloa Eurooppanuorten liittokokoukseen 26.-27.11.2022!

10.10.2022

Eurooppanuorten liittokokous järjestetään Turussa 26.-27.11.2022!

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2023! Liittokokous järjestetään järjestetään Turussa 26.-27.11.2022. Kokouspaikka on Pub3, Publicum, Assistentinkatu 7, 20014 Turun yliopisto, 20500 Turku. Varsinainen liittokokous alkaa lauantaina 26.11. klo 12, mutta ilmoittautuminen alkaa jo klo 11. Liittokokous päättyy sunnuntaina 27.11. viimeistään klo 18:00. Katso ohjeet ennakkoilmoittautumiseen kutsun lopussa.

Liittokokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat sekä toimintaa ohjaavat asiakirjat:

  - käsitellään liiton toimintakertomus edelliseltä kalenterivuodelta
  - käsitellään tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan ja tilintarkastajan lausunnot edelliseltä kalenterivuodelta
  - vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille
  - käsitellään liiton talousarvio ja toimintasuunnitelma seuraavaa vuotta varten
  - valitaan liittohallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan myös liiton puheenjohtajaksi
  - valitaan kaksi (2) liittohallituksen varapuheenjohtajaa ja 5-8 liittohallituksen muita jäseniä
  - valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja yksi (1) toiminnantarkastaja sekä näiden varahenkilöt
  - hyväksytään jäsenjärjestöjen mallisäännöt
  - määrätään jäsenmaksut henkilöjäsenille
  - käsitellään mahdolliset aloitteet

Sääntömääräisten asioiden lisäksi liittokokouksessa käsitellään ja hyväksytään Eurooppanuorten poliittinen ohjelma ja kokouksen julkilausuma sekä yhdenvertaisuusohjelma

Kokousmateriaalit julkaistaan kolme viikkoa ennen liittokokousta Eurooppanuorten verkkosivuilla (4.11.2021 mennessä).

Eurooppanuorten henkilöjäsenillä ja jäsenjärjestöillä on mahdollisuus jättää liittokokouksille aloitteita. Aloitteet tulee toimittaa viimeistään 12.11.2021. Aloitteet lähetetään pääsihteerille sähköpostitse ([email protected]).

Kokouksessa hyväksyttäviä asiakirjoja varten järjestetään toimikunnat lauantaina iltapäivällä. Työryhmissä käsitellään toimintasuunnitelmaa ja talousarviota, poliittista ohjelmaa ja julkilausumaa sekä yhdenvertaisuusohjelmaa. Liittokokouksen muu ohjelma julkaistaan 4.11. mennessä.

ÄÄNIOIKEUS EUROOPPANUORTEN LIITTOKOKOUKSESSA

Äänioikeus yhdistyksen sääntömääräisessä liittokokouksessa on henkilöjäsenillä, jotka ovat hyväksytty Eurooppanuorten jäseneksi viimeistään kolme (3) viikkoa ennen liittokokousta (4.11.2022). Jos olet epävarma jäsenyydestäsi, kirjaudu jäsentilillesi tai ota yhteys pääsihteeriin [email protected]. Jäseneksi voit liittyä jäsenyyslomakkeella!

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN JA KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT

Ilmoittaudu liittokokoukseen seuraavasta linkistä: https://forms.gle/BuwMp92bC4ZMKGk87. Ennakkoilmoittautuminen on auki sunnuntaihin 20.11.2022 asti, mutta kokoukseen voi ilmoittautua myös vielä kokouspäivänä. Eurooppanuorten kautta majoitusta tarvitsevien tulee kuitenkin ilmoittautua 6.11. mennessä. Eurooppanuoret ei korvaa itse hankittua majoitusta.

Eurooppanuoret korvaa liittokokoukseen osallistumisen matkakuluja jäsenille seuraavasti. Ilman majoitusta matkakulujen omavastuu on 15€, majoituksella omavastuu on 30€. Omavastuu lasketaan, kun osallistuja hakee matkakorvauksia kulukorvauslomakkeella tai laskutetaan. Ilman matka- ja majoituskuluja, liittokokoukseen osallistuminen on ilmainen.

Matkakulut korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan ja korvausten yläraja on 50€. Korvauksen yläraja lisätty 25.10, ei koske ennen sitä hankittuja matkoja.

EHDOLLE EUROOPPANUORTEN LIITTOHALLITUKSEEN?

Liittokokouksessa valitaan Eurooppanuorille puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja muut liittohallituksen jäsenet toimikaudelle 2022. Jokainen Eurooppanuorten henkilöjäsen on oikeutettu hakemaan tehtäviin! Ehdolle luottamustoimiin voi ilmoittautua kokouspaikalla tai sähköpostilla: [email protected]. Vaaliaika on 10.10.-27.11. Saadakseen näkyvyyttä Eurooppanuorilta, on ehdokkuudesta ilmoitettava pääsihteerille viimeistään 31.10.2022. Lähetä sähköpostilla tieto hakemastasi luottamustehtävästä, kuva itsestäsi ja esittelyteksti.
Katso tarkemmat ohjeet ehdolle asettumisesta ja hae rohkeasti mukaan!

Puheenjohtajiston paneeli järjestetään kokousviikonloppuna Turussa ja liittohallitusehdokkaiden paneeli tiistaina 22.11. klo 18 alkaen Zoomissa.

Puheenjohtajistoon ehdokkaaksi asettuvat voivat jo merkitä kalenteriinsa perehdytyksen ajankohdan 10.-11.12.

Kysyttävää? Annamme mielellämme lisätietoja liittokokouksesta!

Saana Ylikruuvi
+358 44 279 1399
saana.ylikruuvi(a)eurooppanuoret.fi

Risto Rajala
+358 40 056 3080
risto.rajala(a)eurooppanuoret.fi

Eurooppanuoret on ensisijainen asiantuntija suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa. Tule mukaan rakentamaan entistä parempaa Eurooppaa ja osaksi Suomen vaikuttavinta kansainvälisyyttä edistävää nuorisojärjestöä!