TurkuYleinen

Tehdään Turusta vahvempi Eurooppa-kaupunki!

Tänään sunnuntaina 9.5. vietetään Eurooppa-päivää, Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden juhlaa. Useissa jäsenmaissa juhlistetaan moninaisuudessaan yhtenäistä Euroopan unionia jo 71. kerran yhteistyön ja yhtenäisyyden merkiksi monin eri tavoin. Niin myös meillä Turussa: olemme pyytäneet useilta tunnetuilta turkulaisilta Eurooppa-päivän tervehdyksiä, joita voi katsoa sosiaalisen median kanavistamme.

Olemme ylpeitä siitä, että Euroopan unioni on vahvasti osa meitä suomalaisia ja erityisesti osa Turkua. Vuosittain kaupungissamme järjestetään Eurooppa-foorumi, joka kerää alansa asiantuntijat ja poliitikot keskustelemaan polttavimmista EU-aiheista, mutta myös monella muulla saralla unioniyhteistyön näkökulmasta. Viime vuonna Turku valittiin Euroopan parhaaksi keskikokoiseksi ilmastokaupungiksi ja alueellamme on käynnissä useita merkittäviä EU-hankkeita.

Turku on merkittävä vaikuttaja Itämeren alueella, joten tehdään siitä myös vaikuttavampi Eurooppa-kaupunkina. Sijaintimme on erinomainen ja alue kehittyy voimakkaasti niin rakentamisen kuin yritystoiminnan laajenemisen myötä. Turku on myös merkittävä korkeakoulukaupunki, joten hyödynnetään tiedettä ja tutkimusta hyväksi mahdollistamalla laajemman EU-tutkimuksen ja -opetuksen lisäämistä Turun yliopistossa. Laajennetaan myös lasten ja nuorten tietoutta tukemalla yrityskylän tapaista Eurooppa-kylää Turkuun yhdessä Eurooppa-toimiston kanssa, jotta Eurooppa-tietous lisääntyisi.
Turulla on kaikki mahdollisuudet laajentua Eurooppa-kaupunkina, olemme valmiit tukemaan sitä työtä Turun Eurooppanuorissa. Erinomaista Eurooppa-päivää!

Maria Yli-Jama
Turun Eurooppanuoret ry