2023Uutiset

Vuoden nuori eurooppalainen -tunnustus 2023 Emil Kastehelmelle, John Helinille ja Eerik Materolle

Eurooppanuoret myöntää Vuoden nuori eurooppalainen -tunnustuksen vuonna 2023 poikkeuksellisesti kolmelle henkilölle: Emil Kastehelmi, John Helin ja Eerik Matero.

Tunnustus jaetaan vuosittain Eurooppa-päivänä 9.5. henkilölle, joka rohkeasti edistää eurooppalaisia arvoja ja joka ottaa aktiivisesti ja rakentavasti osaa eurooppalaiseen kansalaiskeskusteluun.

Kastehelmen, Helinin ja Materon työ Ukrainan sotaa seuraavan livetilannekartan suhteen on edistänyt eurooppalaisia arvoja, kuten demokratiaa sekä sanan- ja lehdistönvapautta. Tilannekartta Venäjän aloittaman hyökkäyssodan tilanteesta on antanut merkittävää tietoa suurelle yleisölle sekä auttanut disinformaation torjumisessa.

“Tiedon lisääminen sodasta auttaa myös siinä, ettei järkyttävä tilanne Ukrainassa unohdu ihmisten mielistä. Kolmikon työ on vaatinut suurta omistautuneisuutta yli vuoden ajan ja se on ollut todella näkyvää ja vaikuttavaa. Heistä jokainen todella ansaitsee tämän tunnustuksen, joten siksi se jaetaan poikkeuksellisesti kolmelle henkilölle”, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Amanda Alvesalo.

”Haluamme kiittää lämpimästi vuoden Eurooppanuoren tittelistä koko tiimin puolesta. Nuoren asiantuntijan työ ei ole aina helppoa, ja se saa aika-ajoin osakseen epäilyä joka olisi vältettävissä jos ohimoilla olisi harmaata tai kasvoilla syvempiä uurteita, ja tämänkaltainen tunnustus auttaa uskomaan omaan työhön. Eurooppanuorten antama tunnustus valaa kuitenkin uskoa siihen, että Suomessa ja Euroopassa arvostetaan sellaista kiihkotonta tiedontuotantoa johon me pyrimme ja joka on vakaan ja toimivan kansalaisyhteiskunnan edellytys. Sama kansalaisyhteiskunta on myös Putinin Venäjän täydellinen antiteesi, ja Eurooppalaisten arvojen perusta”, kommentoivat Helin, Kastehelmi ja Matero.

Tilannekarttaa voit seurata osoitteessa: https://www.scribblemaps.com/maps/view/The-War-in-Ukraine/091194

Lisätietoja:

Amanda Alvesalo

Puheenjohtaja

[email protected]

+358 50 321 6600