7.11.2023

Petteri Kolmonen

Heissan!
Olen Petteri Kolmonen ja haen luottamustanne Eurooppanuorten vuoden 2024 liittohallitukseen.

Alun perin olen Helsingistä kotoisin, mutta nykyisin asun Lappeenrannassa. Aloitin taipaleeni järjestössämme Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten hallituksessa vuonna 2022, jonka jälkeen siirryin Eurooppanuorten liittohallitukseen kuluneelle vuodelle. Työ paremman Euroopan ja Eurooppa-henkisten nuorten puolesta ei kuitenkaan ole päättynyt, minkä vuoksi haen jatkokautta liittohallituksessa.

❗ Järjestön kehittäminen
Kulunut vuosi on ollut erittäin haastava. Koronavuosien jälkeinen järjestöllinen elpyminen on ollut hidasta ja jäsenistömme yhteenkuuluvuuden tunteen vahvistaminen edellyttää toimenpiteitä. Siksi yksi painopisteistäni ensi vuodelle on toimia aloitteellisesti järjestömme identiteetin ja sisäisen särmän vahvistamisessa.

Aluejärjestömme ovat yksi tärkeimmistä Eurooppanuorten voimavaroista ja aion vahvistaa alueiden ja liiton välistä kommunikaatiota sekä yhteishenkeä. Aluetoimijoiden tulee saada aktiivisemmin tukea ja kontaktia liittoon, ja liiton tulee viestiä tärkeistä asioista aktiivisesti. Samalla liiton tulee luoda mahdollisuuksia tutustumiseen ja hauskanpitoon eri alueiden kesken.

❗ Viestintä
Viestintä ja markkinointi ovat järjestön toiminnan elinehto. Ilman tavoittavaa viestintää ei ole mahdollista toimia järjestönä. Olen kuluneen vuoden aikana panostanut aktiivisesti viestintämme kehittämiseen ensi vuotta varten, sillä EU-vaalivuonna Eurooppanuorten viestinnän tulee olla parhaassa terässä. Olen kehittänyt hallituksen sisäistä viestintästrategiaa ensi vuodelle sekä ideoinut kehitystoimenpiteitä, jotta kykenisimme tavoittamaan jäseniämme sekä uusia tulokkaita viestintäkanavillamme entistä paremmin. Lisäksi olen tehnyt merkittävän määrän huoltotöitä Eurooppanuorten nettisivujen päivittämiseksi ja kehittämiseksi tulevaa varten. Työtä viestintäkentällä riittää kuitenkin vielä runsaasti ja aion ensi vuonna laittaa täytäntöön tehdyt suunnitelmat sekä tehdä Eurooppanuorista aidosti näkyvän organisaation.

❗ EU-vaalit
Ensi vuonna käydään Euroopan parlamentin vaalit ja niitä varten Eurooppanuorten pitää iskeä parasta pöytään. Seuraavan vuoden aikana Eurooppanuorten velvollisuus on luoda nuorille kaikki mahdollisuudet oppia EU:sta sekä saada äänensä kuuluviin. Meidän tulee tehdä aloitteellista kampanjatyötä nuorten äänestysaktiivisuuden nostamiseksi, meidän tulee tehdä tietoiskuja tärkeistä EU-aiheista selkokielisesti sekä tavoittavasti ja meidän tulee tuoda federalisaation ilosanomaa kuuluviin kaikille kansoille.
Erityisesti meidän tulee panostaa poliittiseen vaikuttamistyöhön. EU-vaaleissa valittavat mepit ovat tärkeimpiä poliittisia yhteistyökumppaneitamme ja Eurooppanuorten pitää olla ensimmäisenä jonossa kertomassa viestiämme päättäjille Euroopan Unionissa. Aiheet kuten oikeusvaltioperiaatteen puolustaminen, määräenemmistöpäätösten edistäminen, ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjuminen sekä vastuullinen talouspolitiikka pitää saada päätöksenteon kärkiteemoiksi erityisesti nuorten näkökulmia korostaen. Samalla meidän tulee vastustaa populistista irtopisteiden kalastelua ja misinformaation levittämistä, jota kansalliset poliitikot rakastavat tehdä, kun EU-aiheet nousevat keskusteluun.

Ensi vuodesta tulee todennäköisesti yksi haastavimpia vuosia Eurooppanuorille EU-vaalien, järjestöllisen uudistamistyön ja uusien rahoituslähteiden etsimisen vuoksi. Sen takia liittohallitukseen kaivataan määrätietoista otetta ohjaamaan järjestöä kohti kirkasta tulevaisuutta. Tämän projektin toteuttamista varten pyydänkin teiltä luottamustanne ensi vuoden liittohallitukseen.

Nähkäämme siis Vaasassa liittokokouksen merkeissä!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen!

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen! Ohjeet ehdolle asettumiseen julkaistaan 15.9.
Lisätietoa hakemiseen ja ehdolle asettumiseen löydät täältä.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Ilmoittautuminen liittokokoukseen on auki

Liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin tai kokouspaikalla. Etäyhteydellä osallistuminen on mahdollista vain ennakkoon liittokokoukseen ilmoittautuneille.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Kutsu Eurooppanuoret ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2022!