7.11.2023

Sami Matikainen

⭐ Olen ehdolla Eurooppanuorten liittohallitukseen vuodelle 2024! ⭐

❗ Minusta

Heille jotka eivät minua tunne, nimeni on Sami Matikainen, Bachelor of arts, opiskelen Euroopan ja Pohjoismaiden tutkimusta Helsingin yliopistolla KV-maisterissa. Suuri intohimon kohteeni on karaoken ja Star Warsin lisäksi, EU, Nato, Arktinen alue, ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Olen saanut toimia kuluvan vuoden Eurooppanuorten 2. varapuheenjohtajana, sekä sitä aiemmin kv-sihteerinä. Näiden lisäksi minulta löytyy myös kokemusta useista muista järjestöistä, kuten Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto, Pohjoismaiden ja Baltian Eurooppanuoret (YENB), Natonuoret ja Invalidiliitto. Nyt olen kuitenkin tehnyt päätöksen hakeutua takaisin liittohallituksen varsinaiseksi jäseneksi varapuheenjohtajan paikalta.

Viimeisen kahden hallituskauden aikana olen huomannut, että Eurooppanuoret ei ole enään houkutteleva toimija järjestökentällä. Eurooppanuorten tunnettavuus ja vaikuttavuus on romahtanut, olemme kokoaan pienempi järjestö, ja tähän tarvitsemme muutoksen! Minulta löytyy tähän oikea kokemus, jonka olen saavuttanut monen vuoden järjestötoiminnasta paikallisella, alueellisella, valtakunnallisella ja kv-tasolla. Tästä pääsemmekin minun pointteihin tulevalle hallituskaudelle, jossa kantavana teemana on uudistuminen.

❗ Vaikuttaminen keskiöön

Eurooppanuorten tulee kehittää omaa tunnettavuutta ja vaikuttavuutta EU-keskustelussa. Meidän tulee liittona seurata tarkemmin EU-lainsäädännön kulkua, ja ottaa aktiivisemmin kantaa ja tiedottaa tärkeistä EU-aiheista, eritoten yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Meidän tulee vaikuttaa Suomen kantaan, muun muassa eurooppaministerin, kansanedustajien ja erityisesti suuren valiokunnan kautta. Lisäksi Eurooppanuorille tulisi luoda vaikuttamisstrategia, jota kautta vaikuttamisesta tulisi pitkäjänteistä ja tavoitteellista!

❗ Järjestöllinen remontti

Eurooppanuoret ei ole enään houkutteleva toimija järjestökentällä, tämä muutos johtui erityisesti pandemiasta, josta emme ole onnistuneet palautumaan. Muun muassa tapahtumat eivät vedä enään niin paljon väkeä, liittotason toiminta ei tarpeeksi näkyvää ja aluetoiminta sakkaa.

Viestintää täytyy kehittää tavoitteelliseksi ja osallistavaksi, muun muassa erilaisten tempausten ja kampanjoiden kautta, mutta myös rutiininomaiseksi. Meidän tulee myös tarjota enemmän temaattisempia tapahtumakonsepteja, hyvänä esimerkkinä tästä oli tämän vuoden Turvallisuus ja Yhteistyö Pohjolassa -seminaari, josta olin vastuussa.

❗ Aidosti kansainvälinen

Minulla on kokemusta kv-asioiden parissa työskentelystä jo viiden vuoden ajalta eri järjestöistä. Eurooppanuorissa olen toiminut kv-asioiden parissa koko liittohallitus kauteni ajan, ensin kv-sihteerinä, nyt YENB:n puheenjohtajana ja liiton kv-varapuheenjohtajana, täten kv-jutut on ennestään tutut. Tätä kokemusta mielelläni hyödynnän ensi vuonna hallituksessa.

Liitolla on tulevana vuonna JEF Viron kanssa järjestettävä JEF:n (Young European Federalists) Federal Committee Tartossa, sekä Europe for All -hankkeeseen kuuluva Helsinki Winter Summit. Nämä tapahtumat lisäävät liiton kansainvälisyyttä, mutta tehtävää on vielä paljon. Yksi Eurooppanuorten perusarvoista on kansainvälisyys, mutta tähänastinen toiminta on ollut hyvin hankalasti saavutettavissa. Saavutettavan kansainvälisyyden, erityisesti kielellisen saavutettavuuden tulee olla yksi toimintaa ajavista teemoista ensi vuonna toiminnassamme. Näin saavutamme paremmin jäsenemme, jotka eivät puhu suomea, sekä hankimme uusia jäseniä!

✉️ Pistä viestiä!

Kerron mielelläni lisää omista teemoistani, minulle voi laittaa viestiä numeroon 045 119 3995, IG:ssä, [email protected] tai facen messengerissä! Toivottavasti nähdään liittokokouksessa Vaasassa (erityisesti karaokessa)!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen!

Asetu ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen! Ohjeet ehdolle asettumiseen julkaistaan 15.9.
Lisätietoa hakemiseen ja ehdolle asettumiseen löydät täältä.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Ilmoittautuminen liittokokoukseen on auki

Liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin tai kokouspaikalla. Etäyhteydellä osallistuminen on mahdollista vain ennakkoon liittokokoukseen ilmoittautuneille.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien.

 

Kutsu Eurooppanuoret ry:n sääntömääräiseen liittokokoukseen

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan ja päättämään järjestön toiminnasta ja valitsemaan liittohallituksen luottamustoimijat vuodelle 2022!